to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:57 | 02.02.2017

Κοινωνία

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: Nα σταματήσουν οι διώξεις μελών της Πολυτεχνικής

«Το τελευταίο διάστημα στην Πολυτεχνική σχολή της Ξάνθης παρατηρούμε την προσπάθεια καλλιέργειας ενός κλίματος τρομοκρατίας και αυταρχισμού. Ακόμη έξι φοιτητές, που έρχονται να προστεθούν στους ήδη τρεις υπάρχοντες, καλούνται να παρουσιαστούν ενώπιον του ανακριτή μετά από κλητεύσεις που δέχτηκαν από την εισαγγελία Ξάνθης», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης.


Όπως προσθέτει:

Αφορμή για την κίνηση αυτή στάθηκε το γεγονός ότι ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος των ΗΜΜΥ Γ. Παύλος κατέθεσε έξι ονόματα στην ήδη υπάρχουσα δικογραφία.

Ο κ. Παύλος εδώ και αρκετό διάστημα στοχοποιεί φοιτητές/τριες ως αντίποινα απέναντι στις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην καθηγητική αυθαιρεσία όπως αυτή εκφραζόταν από αυτόν. Πρόκειται ουσιαστικά για ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, αλλά και για προσπάθεια αυταρχικοποίησης της καθημερινότητας στην Πολυτεχνική του ΔΠΘ.

Για εμάς η τακτική αντιμετώπιση των φοιτητών από την πλευρά του εν λόγω καθηγητή δεν μας αποτελεί καμία έκπληξη. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει ξεκάθαρα ρατσιστικές – φασιστικές αντιλήψεις και είναι πλέον ολοφάνερο οτι έχει σχέσεις με τη νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού αποτελεί η ερώτηση της στην Βουλή, που ο ίδιος ο Γ. Παύλος την τροφοδότησε με στοιχεία, για τα γεγονότα στις 13/4. Είναι ο ίδιος που έχει τοποθετηθεί δημόσια αρκετές φορές εναντίων των μεταναστών, των προσφύγων, των ομοφυλοφίλων. Επίσης ήταν ένας εκ των 87 πανεπιστημιακών που με κείμενο τους κατηγορούσαν την σημερινή κυβέρνηση για τον χειρισμό του προσφυγικού/μεταναστευτικού και απαιτούσαν κλείσιμο των συνόρων. Είναι ο ίδιος που κάλεσε τον σημερινό Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στις 21 Ιουλίου του 2015, «να μιμηθεί τον Ι.Μεταξά... και τον Η.Κασιδιάρη». Και σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε τα εκατομμύρια που έχουν πάρει ΜΚΟ στις οποίες συμμετέχει, των οποίων η δράση αμφισβητείται και απαιτείται να ελεγχθεί.

Συμπεραίνουμε λοιπόν, ότι ο κ. Παύλος δεν αποτελεί λοιπόν μια κανονικότητα εντός της εκπαιδευτικής κοινότητας. Είναι ένας καθηγητής με ρατσιστικές/φασιστικές απόψεις, ο οποίος, εκδικητικά, με την κατάθεση του στέλνει άλλους 6 φοιτητές της Πολυτεχνικής στον ανακριτή (άλλοι 3 πέρασαν την περυσινή χρονιά). Είναι ξεκάθαρο λοιπόν για εμάς πως ο κύριος Παύλος δεν γίνεται να αποτελεί κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας και δυσχεραίνει την υλοποίηση του εκπαιδευτικού έργου.

Απέναντι σε όλο το κλίμα τρομοκράτησης και αυταρχισμού που προσπαθεί να δημιουργήσει ο κ. Παύλος εμείς υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στον συνδικαλισμό και τη συλλογική διεκδίκηση. Ως εκ τούτου ζητάμε την αθώωση των 9 φοιτητών και την απόσυρση των κατηγοριών. Στηρίζουμε το αίτημα του συλλόγου φοιτητών Ξάνθης για απομάκρυνσή του από το Πολυτεχνείο.

Η μάχη απέναντι στην ακροδεξιά και φασιστική ιδεολογία και πρακτική, είναι μια μάχη που πρέπει να δίνει κάθε δημοκρατικός άνθρωπος μέσα στους χώρους δουλειάς, στους συλλόγους και τις σχολές μας, στα σχολεία και τις γειτονιές μας. Είναι μια μάχη για τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Την στιγμή που οι φασίστες προσπαθούν να κάνουν την επανεμφάνιση τους, στο Κερατσίνι, στο Πέραμα, στο Ωραιόκαστρο οφείλουμε να δώσουμε μια δυναμική απάντηση και να αντισταθούμε στους απογόνους του φασισμού και του ναζισμού.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)