to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

6:55 | 05.03.2016

Κοινωνία

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Ούτε σε Σκουριές ούτε πουθενά - Πορεία στις 5 Μάρτη

Aνακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για την πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού - Σάββατο 5/3 στις 11:30 Πλατεία ΧΑΝΘ


ΟΛΟΙ Κ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 5/3 στις 11:30 Πλατεία ΧΑΝΘ

Πριν από 5 χρόνια στα βουνά της Χαλκιδικής ξεκίνησε ένα από τα μεγαλύτερα κινήματα των τελευταίων δεκαετιών όχι μόνο όσον αφορά την ένταση ή την έκταση του αλλά και όσον αφορά την αντιπαράθεση κέρδους και ζωής και τις αξίες της αλληλεγγύης της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας που επανέφερε στο προσκήνιο. Οι κάτοικοι των Σκουριών συνεχίζουν τον αγώνα για γη και ελευθερία απέναντι στα σχέδια του κυρίου Μπόμπολα και της El Dorado Gold να μετατρέψουν τη Χαλκιδική σε ένα απέραντο χρυσορυχείο, σε μια απέραντη έρημο. Και όσο κι αν τα κυρίαρχα ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν για την αξία και τη χρησιμότητα της επένδυσης η πραγματικότητα μας υπενθυμίζει ότι αξία έχουν τα βουνά τα ποτάμια οι θάλασσες και οι ζωές μας. Η καταστροφή της φύσης, η υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων της περιοχής αλλά και των ευρύτερων περιοχών της Β. Ελλάδας όπως η Θεσσαλονίκη, η διάλυση της παραγωγικής βάσης και της τοπικής οικονομίας δε μας αφήνουν άλλη επιλογή παρά να συνεχίσουμε στο μονόδρομο του αγώνα στο πλάι των κατοίκων των αγωνιστών των διωκόμενων.

Η ελληνική κυβέρνηση παρά τη διαφαινόμενη βούληση και τις προσπάθειες που έχει καταβάλει έχει καθυστερήσει δραματικά να θέσει προς υλοποίηση τη δέσμευση της για κλείσιμο του εργοστασίου των Σκουριών ενώ μέρα με τη μέρα η καταστροφή μεγαλώνει. Η ολιγωρία και η συνεννόηση με τους μεγαλοεπιχειρηματίες που υπόσχονται θέσεις εργασίας την ίδια ώρα που συμβαίνουν θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Απαιτούμε τη δικαίωση του αγώνα και το κλείσιμο των Εργοστασίων.

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε των αγώνα των κατοίκων στις Σκουριές μέχρι την τελική δικαίωση τους. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε έναν αγώνα που μας έμαθε τι θα πει αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια, επιμονή και που κατάφερε να ενοχλήσει με την παρουσία του όλη την εγχώρια πολιτική και οικονομική ελιτ.

Το Σάββατο 5/3 και 11.30 (Πλ. ΧΑΝΘ) ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη μεγάλη πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Ούτε σε Σκουριές

Ούτε σε Ολυμπιάδα

Ούτε πουθενά σε Β. Ελλάδα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)