to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:50 | 07.12.2014

Κοινωνία

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Για ακόμη μια φορά, οι μονάδες καταστολής έσπειραν τον τρόμο

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Κυριακή 7/12 στις 17.00 όλοι και όλες στο άγαλμα Βενιζέλου!


6 χρόνια μετά από τον Δεκέμβρη του ’08, πέρα από μέρα μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο είναι και μέρα αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό. Η νεολαία και τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας βγήκαν στους δρόμους όχι μόνο γιατί οι διεκδικήσεις του τότε είναι πιο επίκαιρες από ποτέ σήμερα, αλλά και γιατί αυτονόητα κεκτημένα καταργούνται με τον πιο αυταρχικό τρόπο. Γιατί η κυβέρνηση καταργεί το νόμιμο δικαίωμα ενός ανθρώπου για εκπαίδευση.

Για ακόμη μια φορά, οι μονάδες καταστολής έσπειραν τον τρόμο, στην πορεία της Θεσσαλονίκης. Με πρωτοφανή βία και καταστολή και τεράστια χρήση χημικών κατάφεραν να στείλουν 35 ανθρώπους στο νοσοκομείο ενώ παράλληλα προχώρησαν σε μαζικές συλλήψεις. Σήμερα ήταν ξεκάθαρο ότι η εξάντληση της κυβερνητικής αναλγησίας δεν αφορά μόνο το πρόσωπο του Νίκου Ρωμανού αλλά όλους εμάς.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση γενικευμένης έντασης, τα πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούν και να δώσουν χώρο και χρόνο ζωής στην αυταρχική συγκυβέρνηση. Αύριο, είναι η μέρα που ψηφίζεται ο προϋπολογισμός στην βουλή. Ένας προϋπολογισμός που δεν αφορά μόνο σε μισθούς και συντάξεις αλλά και στην πρακτική εφαρμογή του σχεδίου υποτίμησης της παιδείας, στην συνολική εφαρμογή του σχεδίου για την νέα γενιά.

Δεν θα αφήσουμε να περάσει ακόμη ένας προυπολογισμός που καταργεί τις ζωές μας!

Κυριακή 7/12 στις 17.00 όλοι και όλες στο άγαλμα Βενιζέλου!

Για την συνολική ανατροπή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)