to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:14 | 13.01.2021

Πολιτική

Nεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν ζωντανά κόντρα στα κυβερνητικά σχέδια υποτίμησης

Ανακοίνωση για την μείωση εισακτέων στα πανεπιστήμια, ίδρυσης πανεπιστημιακής αστυνομίας, πανεπιστημιακών δικαστηρίων και διάλυσης των Α.Ε.Ι.



Την ώρα που τα Α.Ε.Ι. παραμένουν κλειστά σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο, γεγονός με πολύ σημαντικές συνέπειες τόσο στην εκπαιδευτική διαδικασία, όσο και στους ίδιους τους/τις φοιτητές/ριες, η κυβέρνηση αντί να ασχοληθεί σοβαρά με το πώς θα επιστρέψουν με ασφάλεια οι φοιτητές και οι φοιτήτριες στα αμφιθέατρα, σχεδιάζει το πως θα αφήσει περισσότερους νέους και νέες εκτός των Πανεπιστημίων, πως θα μετατρέψει τα ΑΕΙ σε άβατο χώρο για την επιστήμη και την κοινωνία εγκαθιστώντας την πανεπιστημιακή αστυνομία, ενώ τέλος, εισάγει ένα νέο πειθαρχικό δίκαιο θεσπίζοντας πανεπιστημιακά δικαστήρια για τους/τις φοιτητές/ριες.
Το σχέδιο νόμου που σήμερα τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και που περιλαμβάνει τη βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ , το ανώτατο όριο φοίτησης στα ΑΕΙ, την Ομάδα Προστασίας των Πανεπιστημίων αλλά και ένα νέο πειθαρχικό δίκαιο για καταλήψεις, αντιγραφές, καταστροφές κ.α., είναι μια ακόμα τρανή απόδειξη του πως αντιλαμβάνεται η Νέα Δημοκρατία τη νέα γενιά και τους/τις φοιτητές/ριες.
Μας αντιλαμβάνεται ως εγκληματίες, αντιγραφείς και ανάξιους να έχουμε δικαίωμα πρόσβασης σε ένα αναβαθμισμένο, δημόσιο δωρεάν και ποιοτικό σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Τα πανεπιστήμια θα παραμείνουν ζωντανά κόντρα στα κυβερνητικά σχέδια υποτίμησης και αστυνομικής περιφρούρησης τους με σκοπό την απονέκρωσή τους.
Καλούμε το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας και της κοινωνίας να καταδικάσει ένα πανεπιστήμιο που αντί για καθηγητές θα προσλαμβάνει αστυνομικούς και αντί για νέες αίθουσες και εργαστήρια θα ανοίγει δικαστήρια.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)