to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:26 | 09.10.2019

Πολιτική

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Στην τελική ευθεία η δίκη της Χρυσής Αυγής - Να συντρίψουμε τον φασισμό και στην κοινωνία

Η μάχη απέναντι στον φασισμό και τον ρατσισμό δεν εξαντλείται εντός της αίθουσας του δικαστηρίου, είναι το κεντρικό μήνυμα που εκπέμπει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ


Η δίκη της Χρυσής Αυγής, μετά από τέσσερα χρόνια στο ακροατήριο, συνεχίζεται και έχει πλέον μπει στην τελική ευθεία, με τις απολογίες της πρώην Κοινοβουλευτικής της Ομάδας, με την Ελένη Ζαρούλια και τον Αντώνη Γρέγο να απολογούνται σήμερα για τη σχέση τους με την εγκληματική οργάνωση.

«Οφείλουμε να δώσουμε τη μάχη μέχρι τέλους», τονίζει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, που αναφέρει αναλυτικά τα εξής στην ανακοίνωσή της:

«Υπό το βάρος των ατράνταχτων αποκαλύψεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η εγκληματική οργάνωση έχει απολέσει κάθε νομιμοποίηση στην κοινωνία και πρόσφατα υπέστη μία βαριά πολιτική ήττα, μην κατορθώνοντας να συγκεντρώσει εκλογικό ποσοστό ικανό να την βάλει στη Βουλή. Αυτή η εξέλιξη γιγάντωσε τις εσωτερικές της αντιδικίες και την οδηγεί σε πλήρη διάλυση, με πάμπολλα στελέχη να αποχωρούν, γραφεία να κλείνουν και την κρατική χρηματοδότηση να διακόπτεται εντελώς.

Με την ακροαματική διαδικασία να ολοκληρώνεται και τα αποδεικτικά στοιχεία να βαραίνουν στις πλάτες των κατηγορουμένων, η θεσμική αναγνώριση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και η σκληρή ποινική της καταδίκη βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ.

Ιδίως τώρα, η διαρκής ενημέρωση γύρω από τις εξελίξεις των δικάσιμων όσο και η συστηματική παρουσία στις αίθουσες διεξαγωγής της δίκης, θα δώσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι ελληνική κοινωνία έχει διαλέξει πλευρά, απέναντι από το νεοναζιστικό μόρφωμα, τις αντιλήψεις και τις πρακτικές του.
Οφείλουμε να δώσουμε την μάχη μέχρι τέλους, έως ότου οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής να βρεθούν στη φυλακή, με πρόταγμα την αλληλεγγύη, την δικαιοσύνη και την κοινωνική ισότητα.

Η μάχη, όμως, απέναντι στον φασισμό και τον ρατσισμό δεν εξαντλείται εντός της αίθουσας του δικαστηρίου. Έχουμε χρέος να αγωνιζόμαστε κάθε μέρα, με κάθε τρόπο, σε κάθε κοινωνικό χώρο, για να επικρατήσει η αλληλεγγύη και να συντριβούν οριστικά οι ιδέες της ξενοφοβίας και του μίσους.

Έχουμε χρέος να μην ξεχάσουμε τον Παύλο Φύσσα, τον Σαχζάτ Λουκμάν, τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, τα πογκρόμ εναντίων μεταναστών, τη δράση των ταγμάτων εφόδου, τα εκατοντάδες θύματα της Χρυσής Αυγής».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)