to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:35 | 23.05.2022

Πολιτική

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Σε κάθε δήλωσή του, μας υπενθυμίζει πως δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα

«Η εξασφάλιση μιας ζωής με αξιοπρέπεια για την κοινωνική πλειοψηφία δεν αποτελεί πεδίο που χωράνε αστεία, ούτε επιφανειακές προτροπές κ. Μητσοτάκη», σχολιάζει η Νεολαία σε ανακοίνωσή της.


φωτ: Δημήτρης Παπαμήτσος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος συζητώντας φοιτητές και νεαρούς εργαζόμενους σε εταιρείες τεχνολογίας συμβούλεψε τους νέους να μην κοιτάνε μόνο τα χρήματα, αλλά να δουν τη ζωή πιο ολιστικά. Ισχυρίστηκε επίσης ότι το κόστος της ζωής της Ελλάδας παραμένει πιο χαμηλό από πολλές άλλες ευρωπαϊκές πόλεις αλλά και από τις ΗΠΑ, ενώ ανέφερε ότι η χώρα μας μπορεί να προσφέρει εξαιρετική ποιότητα ζωής, με καλές απολαβές.

Σχολιάζοντας τα λεγόμενα του πρωθυπουργού η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει «βαριές και προφανείς» για την κατάσταση την οποία βιώνουν σήμερα οι νέες και οι νέοι:

«Ο κ. Μητσοτάκης, σε κάθε δήλωσή του, μας υπενθυμίζει πως δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Με τον πληθωρισμό να σπάει ρεκόρ δεκαετιών, τις τιμές στην ενέργεια να βρίσκονται στα ύψη, το 85% των εργαζομένων σύμφωνα με το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ να έχει εισόδημα έως 650€ και με την χώρα μας να είναι πρώτη πανευρωπαϊκά στην ανεργία των νέων, ο Πρωθυπουργός μπήκε ξανά στην διαδικασία να μας θυμίσει την «αστική του καταγωγή» αδιαφορώντας για την καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών.
Η εξασφάλιση μιας ζωής με αξιοπρέπεια για την κοινωνική πλειοψηφία δεν αποτελεί πεδίο που χωράνε αστεία, ούτε επιφανειακές προτροπές κ. Μητσοτάκη.
Οι ευθύνες τόσο της κυβέρνησης όσο και του ίδιου του Πρωθυπουργού είναι βαριές και προφανείς. Η αφαίμαξη του κόσμου της εργασίας για τον πλουτισμό της οικονομικής ελίτ της χώρας είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης.
Η ανατροπή τους αποτελεί μονόδρομο για να μπορέσει η κοινωνία να ξανά σταθεί στα πόδια της».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)