to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:46 | 01.06.2020

Κοινωνία

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία δεν θα περάσει

«Στηρίζουμε και καλούμε στο προγραμματισμένο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, την Τετάρτη 1/6/2020, στην Αθήνα στα Προπύλαια και στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας»


Όπως αναφέρει αναλυτικά η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ (1/6/20): 

Η κ. Κεραμέως επιμένει στην ψήφιση ενός πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία που βρίσκεται αιώνες φωτός μακριά από την επίλυση ουσιαστικών και πάγιων προβλημάτων των τριών βαθμίδων του εκπαιδευτικού συστήματος. Η Υπουργός Παιδείας, αντιλαμβανόμενη την κρίση ως ευκαιρία, έσπευσε να καταθέσει ένα πολυνομοσχέδιο επιχειρώντας να οξύνει και να παγιώσει το νεοφιλελεύθερο δόγμα, αλλά και να προωθήσει ακραία συντηρητικές και αναχρονιστικές ρυθμίσεις.

Αναλυτικότερα:

Το πολυνομοσχέδιο φτιάχνει ένα σχολείο που τιμωρεί, που απομακρύνει τα παιδιά από εκπαιδευτική διαδικασία και δεν διαπαιδαγωγεί. Μέσα από την επαναφορά του αναχρονιστικού μέτρου της αναγραφής της “διαγωγής” των μαθητών/τριών στα απολυτήρια και των πολυήμερων ποινών για τους μαθητές και μαθήτριες, η Νίκη Κεραμέως στιγματίζει για μια ζωή τη νέα γενιά.

Παράλληλα, επαναφέρει την «τράπεζα θεμάτων» εμπεδώνοντας έτσι ένα εξετασιοκεντρικό μοντέλο σχολείου που οξύνει τις εκπαιδευτικές ανισότητες, την σχολική αποτυχία και την μαθητική διαρροή.

Επίσης, επιλέγει να διογκώσει τις ταξικές ανισότητες για την πρόσβαση της τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς θέτει ως βασικό κριτήριο για την μετεγγραφή φοιτητών/τριών σε άλλο τμήμα τις επιδόσεις στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, παραμερίζοντας τα κοινωνικά κριτήρια που ίσχυαν μέχρι πρότινος.

Ακόμη, μέσα από τη δημιουργία ενός νέου θεσμικού πλαισίου για τις Πρυτανικές εκλογές στα Ακαδημαϊκά ιδρύματα, επαναφέρει ένα αυταρχικό πλαίσιο λήψης αποφάσεων που αφορά λίγους, οδηγεί στην συρρίκνωση της δημοκρατίας, και αποκλείει το μεγαλύτερο τμήμα της ακαδημαϊκής κοινότητας από τις εκλογές.

Τέλος, δημιουργείται ένα νέο καθεστώς για την λειτουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών από ΑΕΙ καθώς και θερινών προγραμμάτων σπουδών, γεγονός που διευρύνει τις πτυχές ιδιωτικοποίησης των Δημόσιων Πανεπιστημίων.

Δεν θα επιτρέψουμε στην Νίκη Κεραμέως να επαναφέρει τον Μεσαίωνα στην Εκπαίδευση. Δεν θα επιτρέψουμε την ψήφιση ενός πολυνομοσχεδίου που χτυπά τον Δημοκρατικό, Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Δεν θα επιτρέψουμε στην κ. Νίκη Κεραμέως να παίζει με τις ζωές μας, κάνοντας τον εκπαιδευτικό βίο μαθητών και εκπαιδευτικών, ριάλιτι.

Η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας, και συγκεκριμένα της Νίκης Κεραμέως για την εκπαίδευση, είναι άκρως επικίνδυνη και αποτελεί παγκόσμια αρνητική πρωτοτυπία.

Θα μας βρουν απέναντί τους.

Στηρίζουμε και καλούμε στο προγραμματισμένο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, την Τετάρτη 1/6/2020, στην Αθήνα στα Προπύλαια | 19:00 και στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)