to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:52 | 28.11.2019

Κοινωνία

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Παρασκευή ναι, «μαύρη» ποτέ!

Όχι σε άλλη μία «Black Friday» λέει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τους πολίτες να μποϊκοτάρουν την εργοδοτική και καταναλωτική απάτη


(φωτογραφία από την παρέμβαση του 2018 στο Σύνταγμα, κατά της Black Friday)

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

"Όχι άλλη μια «ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ»

Για μία ακόμα χρονιά, ο περίφημος θεσμός της «Black Friday» έρχεται να ταράξει τα νερά και υπόσχεται στο καταναλωτικό κοινό «ανεπανάληπτες ευκαιρίες». Ο εισαγόμενος εξ Αμερικής θεσμός της «Black Friday», όπως κάθε αντίστοιχη καταναλωτική φιέστα (πχ Λευκές Νύχτες) δηλώνει ότι αποσκοπεί στο να προσφέρει αγοραστικές ευκαιρίες σε ένα μεγάλο τμήμα του καταναλωτικού κοινού που δεν έχει αυτή τη δυνατότητα άλλη περίοδο. Είναι όμως έτσι;

Πολλά ήταν τα παραδείγματα τις προηγούμενες χρονιές της εξαπάτησης των καταναλωτών με «επίπλαστες» εκπτώσεις, με τιμές που αυξάνονταν τεχνηέντως μια εβδομάδα πριν, αποδεικνύοντας ποιος είναι ο πραγματικός στόχος αυτών των θεσμών. Εν τέλει η δημιουργια αυτής της καταναλωτικής υστερίας το μόνο που εξυπηρετεί είναι τους τζιρους και τα κέρδη των μεγάλων αλυσιδών και των πολυεθνικών εταιρειών.

Πίσω όμως από τις «μοναδικές» προσφορές κρύβεται ταυτόχρονα και η θεμελίωση των δυσμενών συνθηκών εργασίας για τους εργαζομένους των μεγάλων καταστημάτων. Αυτοί καλούνται να διαχειριστούν τον τεράστιο όγκο των καταναλωτών, με τα ευτράπελα και συχνά τις φωνές των «παραπλανημένων», να δουλεύουν υπέρεντατικοποιημένα χωρίς διάλειμμα και χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες.

Σε όλα αυτά εμείς απαντάμε: «Ως εδώ!»

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να εντείνουν τους ελέγχους στους χώρους εργασίας για την τήρηση της εργασιακής νομοθεσίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να οργανωθούν στα σωματεία τους.

Να αγωνιστούμε για αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις παντού, πλήρη και σταθερή εργασία με δικαιώματα. Για να δουλεύουμε λιγότερες ώρες και σε καλύτερες συνθήκες.
Καλούμε τους πολίτες να μποϊκοτάρουν την εργοδοτική και καταναλωτική απάτη της «Black Friday».

Να μην σταθούν σε ουρές ταλαιπωρίας δεκάδων μέτρων στις εισόδους ή στα ταμεία, να μην συμμετέχουν στην καταναλωτική υστερία των ημερών, να είναι προσεκτικοί με τις αγορές τους.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΝΑΙ - ΜΑΥΡΗ ΠΟΤΕ!"

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)