to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:01 | 22.02.2015

Κοινωνία

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Όπλο μας η αλληλεγγύη, ορίζοντάς μας η ελευθερία

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ


Χθες, Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε μαζική παρέμβαση και πορεία στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων στην Αμυγδαλέζα, μετά από κάλεσμα της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας ενάντια στα Κέντρα Κράτησης, οργανώσεων της Αριστεράς και συλλογικοτήτων του κινήματος. Έπειτα κι από τους δύο θανάτους μέσα σε λίγες μέρες στο εν λόγω στρατόπεδο, το άμεσο κλείσιμο του παραμένει επιτακτική ανάγκη για ολόκληρη την κοινωνία.

Η πορεία, με τη μεγάλη συμμετοχή πάνω από τριακοσίων αλληλέγγυων, χτυπήθηκε από δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες εξαρχής επιτέθηκαν στον συγκεντρώμενο κόσμο με τις ασπίδες και κάνοντας χρήση χημικών. Στις επόμενες προσπελάσεις τους πολλοί ένστολοι δεν παρέλειψαν να αυτονομηθούν, να χτυπήσουν «στο ψαχνό», να απειλήσουν και να βρίσουν με χυδαίο τρόπο ακόμα και να βγάλουν φωτογραφίες τον κόσμο με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Είναι αυτονόητο πως τέτοιες πρακτικές και μια τέτοια ακραία κατασταλτική πολιτική απ την ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορούν να συμβαδίσουν με μια προοδευτική κυβερνητική πολιτική που σέβεται την κοινωνία και τα δικαιώματά της. Επιτακτική, λοιπόν, ανάγκη για την αποκατάσταση, έστω και μερικώς, της κοινωνικής δικαιοσύνης να διερευνηθούν οι υποθέσεις αυτονόμησης αστυνομικών και να εξαρθρωθούν οι φασιστικές θύλακες εντός της ΕΛ.ΑΣ. Πάγιο αίτημα των κινημάτων είναι οριστική κατάργηση των κατασταλτικών και αντικοινωνικών σωμάτων ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ.

Όπως πάγιο αίτημά μας παραμένει η απελευθέρωση όλων των κρατουμένων μεταναστών και η δημιουργία ανοιχτών δομών φιλοξενίας και υποστήριξης. Αυτή είναι η μόνη διέξοδος για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας των μεταναστών, για την εκπόνηση δίκαιης και συγκροτημένης μεταναστευτικής πολιτικής αλλά και για την διεύρυνση των κοινωνικών και πολιτικών μας δικαιωμάτων συνολικά.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)