to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:29 | 10.03.2022

Πολιτική

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία

«Επιλέγουμε τον δρόμο του αγώνα και δίνουμε αποφασιστική απάντηση απέναντι σε μια κυβέρνηση, που ξεριζώνει τη Δημοκρατία και την Ελευθερία από τα πανεπιστήμια», σημειώνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της σχετικά με την εκδίκαση της προσφυγής 10 συλλόγων στο ΣτΕ ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία


Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: 

Πριν από λίγους μήνες, ο Φοιτητικός Σύλλογος του Παντείου και τα μέλη ΔΕΠ Παντείου, ΕΜΠ, ΠαΔΑ, Πανεπιστημίου Αιγαίου, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ενάντια στην σύσταση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, που προβλέπεται στις διατάξεις του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη.

Το προηγούμενο διάστημα σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα αντιστάθηκε στις επιδιώξεις της Κυβέρνησης, για ένα Πανεπιστήμιο υποταγμένο στα συμφέροντά τους και πέτυχε μέσα από τους συλλογικούς αγώνες το πάγωμα της εισόδου των σωμάτων ασφαλείας στις σχολές μας, που ήταν προγραμματισμένη για τις 15 Απριλίου του προηγούμενου έτους.

Όπως και τότε, έτσι και τώρα θα μας βρουν απέναντι τους!

Ο αγώνας για την μη εφαρμογή των διατάξεων περί Πανεπιστημιακής Αστυνομίας αλλά και του κατάπτυστου αυτού νόμου στο σύνολό του συνεχίζεται μέσα και έξω από το ΣτΕ.

Θα μας βρουν απέναντι τους στην προσπάθεια τους να κανονικοποιήσουν τη βία και την τρομοκρατία μέσα στις σχολές μας.

Επιλέγουμε τον δρόμο του αγώνα και δίνουμε αποφασιστική απάντηση απέναντι σε μια κυβέρνηση, που ξεριζώνει τη Δημοκρατία και την Ελευθερία από τα πανεπιστήμια.

Όλες και όλοι την Παρασκευή 11 Μάρτη δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού έξω από το ΣτΕ στις 9:00 π.μ., ημέρα εκδίκασης της προσφυγής ενάντια στην Πανεπιστημιακή Αστυνομία, ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αγωνιζόμαστε για ένα Δημόσιο Πανεπιστήμιο στο ύψος των αναγκών μας και των ονείρων μας!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)