to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:24 | 12.03.2014

Πολιτική

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μπερκίν είναι παντού. Η Αντίσταση είναι παντού

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ


 

Her yer Berkin. Ηer yer direniş

Την Τρίτη 11/3 ο δεκαπεντάχρονος Μπερκίν Ελβάν, το τελευταίο θύμα της δολοφονικής βίας με την οποία το τουρκικό κράτος αντιμετώπισε την εξέγερση του περασμένου Ιουνίου, έχασε τη μάχη έπειτα από εννέα μήνες σε κώμα. Ο Ελβάν είχε μόλις βγει από το σπίτι για να πάρει ψωμί, όταν ένας αστυνομικός του έριξε δακρυγόνο με ευθεία βολή στοχεύοντας στο κεφάλι. Ήταν ο όγδοος νεκρός που άφησε πίσω της η τουρκική αστυνομία, ενώ χιλιάδες άλλοι τραυματίστηκαν τις μέρες της εξέγερσης. Για τη δολοφονία του Μπερκίν, μέχρι σήμερα δεν έχει οδηγηθεί στη δικαιοσύνη κανένας αστυνομικός.

Εννέα μήνες μετά, τα οδοφράγματα στην Ταξίμ και στις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας ξαναστήνονται. Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι και νέες γεμίζουν ξανά τους δρόμους, αψηφώντας τα δακρυγόνα και τις σφαίρες της αστυνομίας. Η φωτογραφία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που εμφανίζεται στα πλακάτ δίπλα σε εκείνη του Μπερκίν, είναι απολύτως εύγλωττη: δεκαπέντε χρονών, νεκροί από την αστυνομική βία. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Ερντογάν απαγορεύει τη συγκέντρωση στην πλατεία Ταξίμ. Σήμερα στην Κωνσταντινούπολη μαθητές και φοιτητές δεν θα είναι στο μάθημά τους και οι εργαζόμενοι απεργούν. Όλοι οι δρόμοι έχουν μόνο μία κατάληξη: την πλατεία Ταξίμ.

Ο αγώνας για δημοκρατία, ελευθερία, δικαιοσύνη είναι αγώνας κοινός σε Ελλάδα και Τουρκία. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον τουρκικό λαό που βγαίνει ξανά μπροστά ενάντια στην κυβέρνηση Ερντογάν. Ζητάμε να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τις δολοφονίες των διαδηλωτών και του Μπερκίν. Η πάλη των νέων και των εργαζόμενων στην Τουρκία θα νικήσει, η Ταξίμ θα γίνει ξανά η πλατεία της αντίστασης και του αγώνα.

Αντίσταση - Αλληλεγγύη

Direniş – dayanışma


 

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)