to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:10 | 25.05.2018

Κοινωνία

Σήμερα η αντιφασιστική συγκέντρωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στο μετρό «Περιστέρι»

Με αφορμή το περιστατικό ρατσιστικής βίας που σημειώθηκε την Κυριακή 13 Μαΐου, στην περιοχή του Περιστερίου, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλεί σήμερα Παρασκευή 25/5, στις 19:30, σε αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το σταθμό του Μετρό «Περιστέρι»


Όπως τονίζει στο κάλεσμά της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Περιστερίου:

«Ένα ακόμη περιστατικό ρατσιστικής βίας σημειώθηκε την Κυριακή 13 Μαΐου στην περιοχή του Περιστερίου. Ομάδα φασιστοειδών προπηλάκισαν και γρονθοκόπησαν στο κεφάλι και την πλάτη τον Μοχάμεντ Γκούλμπαζ, εργαζόμενο από το Πακιστάν, ενώ ο ίδιος βάδιζε προς το σπίτι του. Η ομάδα των φασιστών έριξε στο έδαφος τον Μοχάμεντ, κλωτσώντας τον με μανία στο πρόσωπο και προκαλώντας του πολλά τραύματα. Η επίθεση στον Μοχάμεντ είναι μία μόνο από τις εκατοντάδες ρατσιστικές επιθέσεις που έχουν δεχθεί μετανάστες από φασίστες σε πολλές περιοχές της Αθήνας.

Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Περιστερίου καταδικάζουμε κάθε θρασύδειλη ρατσιστική και φασιστική επίθεση και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Τέτοια περιστατικά θα μας βρίσκουν απέναντι και σε θέση μάχης για να απομονώσουμε κάθε είδους φασιστικές ιδέες και πρακτικές. Η απάντηση που δίνουμε στα αλλεπάλληλα περιστατικά βίας και ρατσισμού είναι η επαγρύπνηση, η αλληλεγγύη και η παρουσία μας στο δρόμο και στις γειτονιές. Παλεύουμε δίπλα στους μετανάστες, τους πρόσφυγες και κάθε άλλη κοινωνική ομάδα που βρίσκεται στο στόχαστρο των φασιστών. Στις εργατικές συνοικίες του μόχθου και της προσφυγιάς δεν υπάρχει χώρος για διαχωρισμό παρά μόνο για κοινή πάλη και διεκδίκηση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας.

Καλούμε την τοπική κοινωνία να καταδικάσει απερίφραστα τέτοιου είδους ενέργειες και να απομονώσει κάθε μορφή φασισμού, παλεύοντας από κοινού για αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

Αυτός ο αγώνας αφορά όλη την κοινωνία και κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Οι φασίστες δεν χωράνε ούτε στο Περιστέρι, ούτε στα Σεπόλια, ούτε σε καμία γειτονιά.

Ο Μοχάμεντ είμαστε εμείς.

Όλοι και όλες την Παρασκευή 25/5 (σ.σ.: αντί για Πέμπτη 24/5 που είχε οριστεί αρχικά η συγκέντρωση) και ώρα 19:30 στο Μετρό Περιστερίου, να δώσουμε μία δυναμική απάντηση στον φασισμό.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)