to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:21 | 27.06.2014

Πολιτική

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Νίκη στους κρατούμενους απεργούς πείνας – Όχι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας

"Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ είμαστε αλληλέγγυοι/ες στους κρατούμενους απεργούς πείνας. Η αλληλεγγύη μας και ο αγώνας ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό θα τους τσακίσει", υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Δικαιωμάτων Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και καλεί στη συγκέντρωση αλληλεγγύης το Σάββατο 28 Ιουνίου, στις 12.00, στο Μοναστηράκι


Ολόκληρη η ανακοίνωση

Η ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά έχει ήδη γράψει «λαμπρές σελίδες» στην ιστορία του κρατικού αυταρχισμού και της καταστολής κι έρχεται να γράψει ακόμα μια με το νέο νομοσχέδιο για τις φυλακές. Το νομοσχέδιο αυτό, που εγκαινιάζει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας «τύπου Γ», καταστρατηγεί κάθε έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων: για όποιον κρατούμενο βρεθεί σε αυτές τις πτέρυγες των φυλακών, κατοχυρωμένα δικαιώματα όπως οι άδειες, τα μεροκάματα (που αφαιρούνται από τις μέρες ποινής), η ημιελεύθερη διαβίωση, το δικαίωμα στην επικοινωνία, δε θα ισχύουν. Επιπλέον, είναι τελείως αυθαίρετα τα κριτήρια για τον εγκλεισμό σε αυτές τις φυλακές και αυτό γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνο, όταν η αντιτρομοκρατική νομοθεσία καθιστά κάθε αγωνιστή κι αγωνίστρια δυνάμει ύποπτους, βαθαίνοντας και αναβαθμίζοντας την κρατική καταστολή. Ο σωφρονισμός καταργείται για ν’ αντικατασταθεί από τη στυγνή τιμωρία και η κοινωνική επανένταξη θεωρείται περιττή σε μια κοινωνία, το περιθώριο της οποίας έχει αυξηθεί σε πρωτοφανή βαθμό τα χρόνια της κρίσης. Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ θεωρούμε ότι το πρόβλημα των φυλακών είναι οι απάνθρωπες συνθήκες κράτησης (για τις οποίες διαμαρτύρονται και οι ίδιοι οι σοφρωνιστικοί υπάλληλοι), οι στοιβαγμένοι κρατούμενοι στα κελιά, οι χιλιάδες προφυλακιστέοι χωρίς καν δίκη, ο σωφρονισμός ως εκδίκηση και τιμωρία, γι’ αυτό και στηρίζουμε την αποσυμφόρηση των φυλακών και τη θέσπιση εναλλακτικών μέτρων της κράτησης.

Απέναντι σε αυτή τη πραγματικότητα πάνω από 4500 κρατούμενοι σε όλη τη χώρα έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας από τη Δευτέρα 23 Ιουνίου, αγωνιζόμενοι για ανθρώπινες συνθήκες κράτησης και ενάντια στο χουντικής εμπνεύσεως νομοσχέδιο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας. Το υπουργείο και η κυβέρνηση επιδεικνύουν εκπληκτική αδιαφορία απέναντι σε αυτούς τους χιλιάδες κρατούμενους και θα είναι η μόνη υπεύθυνη για πιθανούς θανάτους κρατουμένων.

Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ είμαστε αλληλέγγυοι/ες στους κρατούμενους απεργούς πείνας. Η αλληλεγγύη μας και ο αγώνας ενάντια στον κρατικό αυταρχισμό θα τους τσακίσει.

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση αλληλεγγύης το Σάββατο 28 Ιουνίου, στις 12.00, στο Μοναστηράκι

Επιτροπή Δικαιωμάτων Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)