to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:09 | 26.02.2018

Κοινωνία

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Να συλληφθούν οι δράστες των επιθέσεων στη Σαλαμίνα και τον Πειραιά

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τις εγκληματικές επιθέσεις που οργανώνει η Χρυσή Αυγή και τα παρακλάδια της, με δολοφονικές ενέδρες σε πρόσφυγες και μετανάστες, με επιθέσεις σε κομματικά γραφεία και ελεύθερους κοινωνικούς χώρους, καθώς και με την εκφορά ακραίου ρατσιστικού λόγου»


Η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τις φασιστικές επιθέσεις στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Σαλαμίνας και στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Φαβέλα»:

Τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκαν δύο ακόμη περιστατικά επιθέσεων με φασιστικά χαρακτηριστικά.

Το Σάββατο 24/2 μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Ανένταχτοι Μαίανδροι Εθνικιστές» βανδάλισαν τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Σαλαμίνας, ζωγραφίζοντας αγκυλωτούς σταυρούς και άλλα εθνικιστικά σύμβολα. Παράλληλα, το απόγευμα της Κυριακής 25/2 σημειώθηκε επίθεση στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά, από οπλισμένους φασίστες της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επίθεσης, που είναι η δεύτερη τους τελευταίους μήνες στον εν λόγω χώρο, τραυματίστηκαν σοβαρά πέντε άτομα, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και η Ε. Τομπατζόγλου, συνήγορος πολιτικής αγωγής για την οικογένεια του Παύλου Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Τα παραπάνω περιστατικά είναι οι τελευταίοι κρίκοι στην αλυσίδα επιθέσεων, με τις οποίες η Χρυσή Αυγή και άλλες ακροδεξιές οργανώσεις επιχειρούν να ανακτήσουν πολιτικό χώρο και ακροατήριο. Πολύ περισσότερο τώρα, που η δίκη της Χρυσής Αυγής έχει αναδείξει αδιάσειστες αποδείξεις για την ενοχή των κορυφαίων στελεχών της, η νεοναζιστική οργάνωση προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα φόβου στις γειτονιές και να τρομοκρατήσει τους διάφορους παράγοντες της πολιτικής αγωγής.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις εγκληματικές επιθέσεις που οργανώνει η Χρυσή Αυγή και τα παρακλάδια της, με δολοφονικές ενέδρες σε πρόσφυγες και μετανάστες, με επιθέσεις σε κομματικά γραφεία και ελεύθερους κοινωνικούς χώρους, καθώς και με την εκφορά ακραίου ρατσιστικού λόγου. Η Πολιτεία οφείλει να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι δράστες των επιθέσεων στη Σαλαμίνα και τον Πειραιά να συλληφθούν και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου.

Είναι καθήκον όλων μας να ενημερωνόμαστε για την εξέλιξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, η οποία θα οδηγήσει στην πολιτική και ποινική καταδίκη της για πληθώρα κακουργημάτων. Παραπέρα, είναι χρέος ολόκληρης της κοινωνίας να απομονώσει τις φασιστικές φωνές και να προτάξει την αλληλεγγύη, ως τον μόνο δρόμο απέναντι στο σκοτάδι του φασισμού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)