to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:54 | 28.12.2014

Πολιτική

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες από Ιανό και να δικαιωθούν τα αιτήματα των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοσία

"Η εργοδοσία του Ιανού, φαίνεται ότι προσπαθεί να οικειοπηθεί εδώ και αρκετό καιρό το ρόλο της πρωτοπορίας στην εργασιακή απορρύθμιση υπό τις μνημονιακές επιταγές", αναφέρει σε ανακοίνωση της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη σημερινή επέμβαση των ΜΑΤ κατά των απεργών του βιβλιοπωλείου Ιανός και καλεί σε συγκέντρωση τη Δευτέρα, 29/11, στις 11:30, στα Δικαστήρια στην Ευελπίδων, για την απελευθέρωση των συλληφθέντων


Ολόκληρη η ανακοίνωση

Καταγγέλουμε την επέμβαση των ΜΑΤ κατά των εργαζομένων του βιβλιοπωλείου Ιανός, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το καθόλα δίκαιο αίτημά τους για την κυριακάτικη αργία, αλλά κι ενάντια στις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας στο συγκεκριμένο εργασιακό χώρο.

Η επέμβαση των ΜΑΤ έρχεται σα συνέχεια της άγριας εκμετάλλευσης των εργαζομένων από την εργοδοσία και των αυταρχικών μεθόδων που ήδη έχει χρησιμοποιήσει εντός του συγκεκριμένου εργασιακού χώρου. Η εργοδοσία του Ιανού, φαίνεται ότι προσπαθεί να οικειοπηθεί εδώ και αρκετό καιρό το ρόλο της πρωτοπορίας στην εργασιακή απορρύθμιση υπό τις μνημονιακές επιταγές.

Σε κάθε περίπτωση χαιρετίζουμε την απόφαση του ρ/σ «Στο Κόκκινο» να διακόψει την εμπορική συνεργασία του με τα εν λόγω βιβλιοπωλεία, με την υποσημείωση ότι κάτι τέτοιο θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό, δεδομένου ότι οι συνθήκες εργασίας στο συγκεκριμένο χώρο είναι γνωστές κι έχουν επανηλειμμένα στηλιτευθεί από τους εργαζομένους, το ΣΥΡΙΖΑ και τη νεολαία του.

Από τη μεριά μας απαιτούμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι συλληφθέντες και να δικαιωθούν τα αιτήματα των εργαζομένων απέναντι στην εργοδοσία. Αύριο 29/11, στις 11:30, στα Δικαστήρια στην Ευελπίδων, για την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)