to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:03 | 30.08.2019

Κοινωνία

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Κάθε μαφιόζικου τύπου ενέργεια της αστυνομίας θα μας συναντά απέναντι

"Τέτοιου είδους καταδρομικές επιθέσεις, που διεξάγονται εντελώς απρόκλητα και επιφέρουν υλικές καταστροφές σε κοινωνικούς χώρους και τραυματισμούς ανθρώπων, έχουν σημειωθεί τα προηγούμενα χρόνια μόνο από φασιστικές οργανώσεις και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να ενορχηστρώνονται από την αστυνομία. Ανάλογες ενέργειες, βέβαια, ανταποκρίνονται στο αφήγημα της κυβέρνησης περί «νόμου και τάξης» και περί «αβάτου των Εξαρχείων», συνοδευόμενες από ακροδεξιά παραληρήματα των στελεχών της"


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση διμοιρίας ΜΑΤ στο Κοινωνικό Κέντρο ΒΟΞ:

«Χθες βράδυ, διμοιρία των ΜΑΤ πραγματοποίησε έφοδο στο Κοινωνικό Κέντρο ΒΟΞ, που βρίσκεται στα Εξάρχεια. Οι αστυνομικοί, αφού έσπασαν την πόρτα της εισόδου, έκαναν χρήση δακρυγόνων μέσα στον κλειστό χώρο του κτιρίου, ο οποίος μάλιστα ήταν γεμάτος κόσμο. Στη συνέχεια, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν με γκλοπ εναντίον των παρευρισκομένων, με αποτέλεσμα αρκετά άτομα να τραυματιστούν και ένας να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με χτυπήματα στο κεφάλι. Λίγο αργότερα, στους γύρω δρόμους της περιοχής, έγιναν επτά προσαγωγές ατόμων.

Τέτοιου είδους καταδρομικές επιθέσεις, που διεξάγονται εντελώς απρόκλητα και επιφέρουν υλικές καταστροφές σε κοινωνικούς χώρους και τραυματισμούς ανθρώπων, έχουν σημειωθεί τα προηγούμενα χρόνια μόνο από φασιστικές οργανώσεις και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να ενορχηστρώνονται από την αστυνομία. Ανάλογες ενέργειες, βέβαια, ανταποκρίνονται στο αφήγημα της κυβέρνησης περί «νόμου και τάξης» και περί «αβάτου των Εξαρχείων», συνοδευόμενες από ακροδεξιά παραληρήματα των στελεχών της.

Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι η συγκεκριμένη επίθεση των ΜΑΤ έγινε λίγες μόλις ημέρες μετά τις εκκενώσεις καταλήψεων προσφύγων στα Εξάρχεια και τις χυδαίες ρατσιστικές δηλώσεις του πρώην προέδρου της ΠΟΑΣΥ, Στ. Μπαλάσκα, τον οποίο έσπευσε να υπερασπιστεί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν για τη χθεσινή επιχείρηση των ΜΑΤ είναι πολλά. Η διμοιρία ενήργησε αυτόνομα ή πήρε εντολή από τους πολιτικούς προϊστάμενους του Υπουργείου; Είχαν εντολή οι αστυνομικοί να χρησιμοποιήσουν δακρυγόνα σε κλειστό χώρο, προκαλώντας κίνδυνο για τη ζωή δεκάδων ανθρώπων; Είχαν εντολή οι αστυνομικοί να χτυπήσουν και να τραυματίσουν τον κόσμο που βρισκόταν στο κτίριο, παρότι δεν υπήρξε καμία πρόκληση σε βάρος τους;

Απέναντι στην ολοένα εντεινόμενη αυταρχικότητα της κυβέρνησης, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για μία κοινωνία δημοκρατίας, ελευθερίας, ισότητας και αλληλεγγύης. Κάθε τέτοιο, μαφιόζικου τύπου, ενέργεια της αστυνομίας θα μας συναντά απέναντι».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)