to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:51 | 06.12.2021

Πολιτική

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες - Η ανακοίνωση για την 6η Δεκέμβρη

Με το γνωστό σύνθημα της περιόδου «Στις τράπεζες λεφτά, στην νεολαία σφαίρες - Ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες» η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλεί στις διαδηλώσεις για την επέτειο δολοφονίας του Αλ. Γρηγορόπουλου


Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στις τράπεζες λεφτά, στην νεολαία σφαίρες - Ήρθε η ώρα για τις δικές μας μέρες

Η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τις σφαίρες του Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, αποτέλεσε το τραγικό εκείνο γεγονός, που διαμόρφωσε μία ολόκληρη γενιά νέων ανθρώπων.

Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι κι έκανε να περπατήσουν στους δρόμους όλα τα αδιέξοδα των νέων: πρώτα και κύρια οι μαθήτριες και οι μαθητές, έπειτα οι φοιτητές αλλά και οι νέοι της επισφάλειας και ης ανεργίας.

Η εξέγερση του Δεκέμβρη, η αλλιώς ο Δεκέμβρης , ήταν η συνειδητοποίηση ότι η στοχοποίηση και υποβάθμιση της ζωής των νέων ανθρώπων, η καταστολή, η κρατική βία, η αστυνομική αυθαιρεσία δεν έχουν όρια, και όλοι είμαστε εν δυνάμει θύματά της, με κόστος ακόμα και την ίδια μας την ζωή.

Σήμερα βιώνουμε εκ νέου μία κατάσταση ακραίας αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, με την καταστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών ειδικά των νέων, από την νεοφιλελεύθερη ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ να αποτελεί καθημερινότητα.

Αποκορύφωμα της έξαρσης της αστυνομικής βίας, είναι και η εν ψυχρώ δολοφονία του νεαρού Νίκου Σαμπάνη στο Πέραμα, για την οποία δεν θα σταματήσουμε να ζητάμε δικαιοσύνη. Στο δρόμο του Δεκέμβρη, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για σπουδές, δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να πάρουν τα όνειρά μας εκδίκηση, για να ζήσουμε όλοι και όλες μαζί αρμονικά και ελεύθερα, για να σπάσουμε τον φόβο που μας επιβάλλουν.

Γιατί αυτό που κινητοποιεί εμάς τους νέους και τις νέες, ήταν και είναι τα συσσωρευμένα αδιέξοδα, η ολοένα και αυξανόμενη εκ νέου ανεργία, η «αιώνια» επισφάλεια, η διάλυση του σχολείου και του Πανεπιστήμιου, η εντατικοποίηση της καθημερινότητάς μας, αλλά και το όραμά μας για την υπεράσπιση της ζωής, της αξιοπρέπειας, της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, Ο Αλέξανδρος ήταν ένας από μας. Ο Νίκος ήταν ένας από μας. Κανένας άλλος άνθρωπος θύμα της αστυνομικής βίας και της κρατικής καταστολής.

Καλούμε τις νέες και τους νέους στις κινητοποιήσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6/12

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)