to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:32 | 15.11.2017

Κοινωνία

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: «Αν η πραγματικότητα διαφωνεί μαζί μου, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα»

Η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την κατάληψη του Πολυτεχνείου και την παρεμπόδιση του τριήμερου εορτασμού


Η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

«Τα σημερινά γεγονότα στο Πολυτεχνείο, με την κατάληψη από οικτρή μειοψηφική ομάδα αυτόκλητων «επαναστατών» και την παρεμπόδιση της έναρξης του τριήμερου εορτασμού της επετείου, αποτελούν ευθεία ύβρη απέναντι στους βασανισμένους, στους εξορισμένους, στους δολοφονημένους και σε όλους εκείνους που, τα χρόνια της στρατιωτικής δικτατορίας, αγωνίστηκαν με αυταπάρνηση για ελευθερία και δημοκρατία. Η ιστορία του ελληνικού λαού, οι παρακαταθήκες του φοιτητικού κινήματος και οι αγώνες της νεολαίας δεν αναζητούν, στο βάθος της ιστορικής μνήμης, ούτε ιδιοκτήτες, ούτε αυτόκλητους ‘‘πορτιέρηδες του κινήματος’’.

Η σημερινή κατάληξη δεν προκύπτει βέβαια ως κεραυνός εν αιθρία. Οι λογικές αποκλεισμού και «αστυνόμευσης» του κινήματος, που έχουν επικρατήσει τα τελευταία χρόνια, η «επένδυση» στην τυφλή βία και στην επίλυση πολιτικών διαφωνιών όχι μέσω του ορθού λόγου, αλλά αποκλειστικά μέσα από οργανωτικές αντιπαραθέσεις, συνέβαλαν στην υποχώρηση της δημοκρατικής κουλτούρας και στην υπονόμευση της μαζικής συμμετοχής. Η απαξίωση της πολιτικής, ο εκφυλισμός των δομών και διαδικασιών του φοιτητικού κινήματος, με ευθύνη και της Αριστεράς, αποτυπώνεται στην καθημερινότητα των φοιτητικών συλλόγων και στην ολοένα εντεινόμενη υπερίσχυση της κουλτούρας του ατομικισμού.

Από την άλλη πλευρά, οι συντηρητικές δυνάμεις, μέσω της Νέας Δημοκρατίας, ξεδιπλώνουν την ακροδεξιά τους ατζέντα, οικοδομώντας ένα στρεβλό αφήγημα περί «ανομίας» και συμβάλλοντας στην προσπάθεια ιστορικού αναθεωρητισμού και προσβολής της ιστορικής μνήμης.

Σήμερα αποκλείστηκαν από τον εορτασμό μαθητές και μαθήτριες, φοιτητές και φοιτήτριες. Αποκλείστηκαν οι φυλακισθέντες και εξορισθέντες της δικτατορίας. Αποκλείστηκαν πολιτικά κόμματα, οργανώσεις και συλλογικότητες. Αποκλείστηκε ο ελληνικός λαός. Σήμερα, η ιστορική μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θυσιάστηκε στο βωμό μιας αντιπολιτικής και βαθιά ιδιοκτησιακής λογικής, που στρέφεται ενάντια στη δημοκρατία. Μιας λογικής που καλλιεργεί τον φόβο σε όλους τους νέους και τις νέες, που επιθυμούν να αποτίσουν φόρο τιμής στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να διεκδικεί τη διεύρυνση της δημοκρατίας και να υπερασπίζεται την ιστορική μνήμη και τους αγώνες του ελληνικού λαού, απέναντι σε κάθε μορφή καπήλευσης και αποκλεισμού.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)