to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:00 | 11.04.2019

Κοινωνία

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για τις φοιτητικές εκλογές: Η πλειοψηφία των φοιτητών ενίσχυσε τις δυνάμεις της Αριστεράς

«Η πλειοψηφία των φοιτητών ενίσχυσε τις δυνάμεις της Αριστεράς, απορρίπτοντας, έτσι, όσες δυνάμεις ευαγγελίζονται την διάλυση του Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών.


Όπως αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

«Οι φετινές φοιτητικές εκλογές ολοκληρώθηκαν αναδεικνύοντας για ακόμη μία φορά το τεράστιο τέλμα στο οποίο έχει βρεθεί το φοιτητικό κίνημα και οι δομές του. Η ανυπαρξία της ΕΦΕΕ, αλλά και ενός συγκροτημένου τρόπου συμμετοχής στα όργανα διοίκησης των ιδρυμάτων, έχουν απομακρύνει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες από τις διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος και τις εκλογές.

Παρά, όμως, την απουσία μαζικού και αγωνιστικού προσανατολισμού του φοιτητικού κινήματος, η πλειοψηφία των φοιτητών ενίσχυσε τις δυνάμεις της Αριστεράς, απορρίπτοντας, έτσι, όσες δυνάμεις ευαγγελίζονται την διάλυση του Δημόσιου και Δωρεάν χαρακτήρα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Στα πλαίσια αυτά, οι δυνάμεις της  Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Φοιτητών/τριών, στην οποία συμμετέχει το Bloco, η ΑΣΚ (Αγωνιστική Σπουδαστική Κίνηση) και δεκάδες αυτόνομα σχήματα ανά την Ελλάδα, πολλαπλασιάστηκαν και σε πολλές περιπτώσεις το Bloco απέκτησε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Καλούμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να διεκδικήσουν δυναμικά και αποφασιστικά την ανασύσταση των δομών του φοιτητικού συνδικαλισμού, ξεκινώντας από τον τρόπο διεξαγωγής των Γενικών Συνελεύσεων και φτάνοντας μέχρι την ΕΦΕΕ.

Από την δική μας πλευρά, όλες μας οι δυνάμεις θα συνεχίσουν να είναι στραμμένες στην διεκδίκηση των αυτονόητων δικαιωμάτων και την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των φοιτητών/τριών, μέσα από τα συλλογικά όργανα και τις συλλογικές διαδικασίες.

Μέσα από την Ριζοσπαστική Συνεργασία Φοιτητών/τριών, θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που θα χωρά τα όνειρα και τις ανάγκες κάθε φοιτητή και κάθε φοιτήτριας».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)