to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:00 | 05.05.2020

Πολιτισμός

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Για τη ΝΔ οι καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι/ες στον πολιτισμό είναι αόρατοι

«Ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή των εργαζομένων στους κλάδους του Πολιτισμού και του θεάματος, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους»


Η ανάρτηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

Ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή των εργαζομένων στους κλάδους του Πολιτισμού και του θεάματος, στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους.

Για να υπάρξουν οι τέχνες και ο πολιτισμός, απαιτούνται εργαζόμενοι και εργαζόμενες, οι οποίοι/ες ζουν με τα έσοδα του έργου που παράγουν.

Απ' την αρχή της κρίσης, και ενώ το πλήγμα για τον χώρο του πολιτισμού ήταν για πολλούς/ες πραγματικά δυσβάσταχτο αρκετά πριν το lock down , η αρμόδια υπουργός δείχνει να μην αναγνωρίζει καν την ανάγκη στήριξης όλων και των ανθρώπων του πολιτισμού. Είναι σαν η κυβέρνηση να μην αναγνωρίζει τους ανθρώπους του πολιτισμού ως εργαζόμενους/ες. Πολύ περισσότερο βέβαια, φαίνεται ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να κατανοήσει την περιρρέουσα συγκυρία που συμβάλει καθοριστικά στον εγκλωβισμό των εργαζόμενων του Πολιτισμού στην ανεργία.

Στις ελάχιστες εμφανίσεις της η Υπουργός Πολιτισμού επιμένει σε γενικόλογες δηλώσεις σχετικά με ήδη αποφασισμένα μέτρα που δεν αφορούν παρά ελάχιστους στον πολιτισμό. Επίσης, αίολο παραμένει το αν υπάρχει σχέδιο επαναλειτουργίας των χώρων πολιτισμού και τα μέτρα στήριξής τους μέχρι τότε.

Το αποτέλεσμα της αναλγησίας της Υπουργού Πολιτισμού Μενδώνη, είναι χιλιάδες εργαζόμενοι του πολιτισμού να μείνουν εκτός της ενίσχυσης των 800 ευρώ, που έχει δοθεί σε αρκετούς άλλους κλάδους.

Για την Νέα Δημοκρατία, οι καλλιτέχνες και οι εργαζόμενοι/ες στον πολιτισμό είναι αόρατοι. Θεωρούνται ως άνθρωποι που κάνουν το χόμπι τους, ενώ στην πραγματικότητα είναι εργαζόμενοι/ες που δουλεύουν για να ζήσουν, όπως όλοι/ες μας σε άλλους κλάδους.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την πρωτοβουλία #SupportArtWorkers και τα δίκαια αιτήματα που θέτει. Ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή των εργαζομένων στους κλάδους του Πολιτισμού και του θεάματος.
Η κυβέρνηση οφείλει να κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για να στηρίξει τον Πολιτισμό και τους ανθρώπους του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)