to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:21 | 22.10.2015

Κοινωνία

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση της θητείας: Ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε

"Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση δε συζητά τέτοια ενδεχόμενα αλλά κινείται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση", δηλώνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ενδεχόμενη αύξηση της στρατιωτικής θητείας.


Σε ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι "η η στρατιωτική θητεία αποτελεί ένα βάρος δυσβάσταχτο οικονομικά για τους περισσότερους νέους και τις οικογένειές τους η συζήτηση και μόνο για αύξηση της διάρκειας μας προκαλεί προβληματισμό και γεννά σοβαρά ερωτήματα".

"Ο δημόσιος διάλογος που οφείλει να γίνει σχετικά με το ζήτημα της θητείας οφείλει να εκκινεί με δεδομένη την ανάγκη μείωσης της διάρκειας της θητείας και του παράλληλου εκδημοκρατισμού της", σημειώνει η ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Με έκπληξη διαβάσαμε σήμερα σε διάφορα ρεπορτάζ ότι από κύκλους του στρατού εξετάζεται το ενδεχόμενο αύξησης της διάρκειας της στρατιωτικής θητείας. Σε μια περίοδο που η στρατιωτική θητεία αποτελεί ένα βάρος δυσβάσταχτο οικονομικά για τους περισσότερους νέους και τις οικογένειές τους η συζήτηση και μόνο για αύξηση της διάρκειας μας προκαλεί προβληματισμό και γεννά σοβαρά ερωτήματα.

Ο δημόσιος διάλογος που οφείλει να γίνει σχετικά με το ζήτημα της θητείας οφείλει να εκκινεί με δεδομένη την ανάγκη μείωσης της διάρκειας της θητείας και του παράλληλου εκδημοκρατισμού της. Τα κυριότερα προβλήματα της θητείας δεν είναι η «μικρή» διάρκειά της αλλά οι αυτοκτονίες και τα ατυχήματα των φαντάρων, ο οικονομικός στραγγαλισμός των στρατευμένων, τα κρούσματα εθνικισμού και ρατσισμού, η απαγόρευση κάθε συλλογικής δράσης και διεκδίκησης για τα προβλήματα που ανακύπτουν καθημερινά, οι πελατειακές σχέσεις και η πλήρης απουσία ενός επαρκούς πλαισίου εναλλακτικής θητείας.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξεκάθαρες θέσεις ως προς αυτό και θέλουμε να ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση δε συζητά τέτοια ενδεχόμενα αλλά κινείται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)