to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:54 | 08.01.2019

Κοινωνία

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Δεν ξεχνάμε τον Νίκο Τεμπονέρα

Δεν ξεχνάμε τον Νίκο Τεμπονέρα - Αγωνιζόμαστε για τη Δημοκρατία, για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία, το μήνυμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη συμπλήρωση 28 χρόνων από τη δολοφονία


Η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Δεν ξεχνάμε τον Νίκο Τεμπονέρα. Αγωνιζόμαστε για την Δημοκρατία, για την δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Σήμερα συμπληρώνονται 28 χρόνια από τη δολοφονία του αγωνιστή και καθηγητή της Αριστεράς, Νίκου Τεμπονέρα από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας και δημοτικό σύμβουλο Ιωάννη Καλαμπόκα.

Στις 8 Γενάρη του 1991, κατά τη διάρκεια μαθητικών κινητοποιήσεων ενάντια στο εκπαιδευτικό νομοσχέδιο που προωθούσε η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο φασίστας ΟΝΝΕΔίτης σκότωσε με λοστό το μέλος του ΕΑΜ, Νίκο Τεμπονέρα.

Ήταν εκείνα τα χρόνια όταν οι ομάδες κρούσης της ΟΝΕΕΔ, οι Κένταυροι και οι Rangers, προσπάθησαν να σπάσουν τις μαθητικές κινητοποιήσεις, επιχειρώντας βίαιες ανακαταλήψεις.

Η δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα δεν καταδικάστηκε ποτέ από την Νέα Δημοκρατία. Αντιθέτως, στήθηκε μια τεράστια επιχείρηση συγκάλυψης με την συνεργασία θεσμικών παραγόντων, της αστυνομίας και του παρακράτους.

Σήμερα, ανήμερα της δολοφονίας του Νίκου Τεμπονέρα, τιμούμε την μνήμη του αγωνιστή της Αριστεράς και γυρνάμε την πλάτη στον ιστορικό αναθεωρητισμό.

Κρατάμε ζωντανές τις μνήμες του Νίκου Τεμπονέρα μέσα από τους αγώνες μας για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση απέναντι στους σημερινούς νεοφιλελεύθερους και ακροδεξιούς απογόνους των Κενταύρων.

Σήμερα, 28 χρόνια μετά, ακόμα περιμένουμε την καταδίκη της δολοφονίας του καθηγητή, από την ΟΝΝΕΔ και την Νέα Δημοκρατία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)