to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:45 | 11.10.2017

Κοινωνία

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοπροσδιορισμός του φύλου σημαίνει Ελευθερία

«Εχθές, το σκοτάδι ηττήθηκε. Θα δώσουμε όσες μάχες χρειαστεί, για να διαλυθεί οριστικά»


Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

Η χθεσινή (10/10/2017) υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου αποτελεί μια σημαντική τομή στο χώρο των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Πιο συγκεκριμένα, παρέχεται πλέον η δυνατότητα σε ένα άτομο να διορθώσει το επίσημα καταχωρημένο κατά τη γέννηση φύλο του, με βάση όχι τα βιολογικά χαρακτηριστικά, αλλά την προσωπική αίσθηση του σώματος, την εξωτερική εικόνα και τον εσωτερικό τρόπο, με τον οποίο βιώνει το φύλο του, άρα εν τέλει με βασικό γνώμονα τη βούλησή του.

Μέσα από αυτή τη νομική κατοχύρωση, διευκολύνεται η καθημερινότητα των lgbtqi+ ατόμων, ιδίως οι συναλλαγές τους με δημόσιες υπηρεσίες και άλλους φορείς, όπου απαιτείται ταυτοποίηση των στοιχείων, πεδία στα οποία μέχρι σήμερα τα εν λόγω άτομα αντιμετώπιζαν τεράστια προβλήματα και κοινωνικό ρατσισμό.

Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, χαιρετίζουμε με υπερηφάνεια την υπερψήφιση του νομοσχεδίου, που ανατρέπει μία μεγάλη αδικία δεκαετιών και αποδίδει ένα αυτονόητο δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού, χωρίς μάλιστα να το εξαρτά από οποιαδήποτε ιατρική γνωμάτευση. Θεωρούμε ότι υπάρχουν πια οι προϋποθέσεις για την υλοποίηση των επόμενων αιτημάτων της lgbtqi+ κοινότητας για τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια. Απέναντι στις φωνές συντηρητισμού και μισαλλοδοξίας, που αναδείχθηκαν κατά το δημόσιο διάλογο για το νομοσχέδιο, η Οργάνωσή μας αγωνίζεται σταθερά προς την κατεύθυνση αλλαγών που εξασφαλίζουν περισσότερη ελευθερία, περισσότερη ισότητα και κοινωνική χειραφέτηση.

Εχθές, το σκοτάδι ηττήθηκε. Θα δώσουμε όσες μάχες χρειαστεί, για να διαλυθεί οριστικά.

 shoes and text

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)