to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:21 | 12.05.2013

Πολιτική

Νεολαία ΣΥΝ: Στηρίζουμε τον αγώνα των καθηγητών, υπερασπιζόμαστε τη δημόσια δωρεάν και ποιοτική εκπαίδευση

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για την υπογραφή του μέτρου πολιτικής επιστράτευσης των καθηγητών από την κυβέρνηση


Άλλη μια σελίδα στο βιβλίο της αντιδημοκρατικότητας και του αυταρχισμού πρόσθεσαν σήμερα το πρωί η μνημονιακή κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός υπογράφοντας την πολιτική επιστράτευση των καθηγητών. Μη μπορώντας να απαντήσουν με διαφορετικό τρόπο στην αποφασιστικότητα με την οποία οι εκπαιδευτικοί υπερασπίζονται τα δίκαια αιτήματα τους, οι κυβερνητικοί εταίροι στράφηκαν στο αντισυνταγματικό και παράνομο  μέτρο της επιστράτευσης.

Έχοντας εξασφαλίσει την στήριξη τηλεοπτικών μέσων και εντύπων συνεχίζουν την προπαγάνδα τους στο γνωστό μοτίβο των μνημονιακών εκβιασμών αποκρύβοντας το  πραγματικό περιεχόμενο της καταστροφικής πολιτικής «μεταρρυθμίσεων» που προετοιμάζουν για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι εισηγηθήκαν το νομοσχέδιο των αλλαγών στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση δύο μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα, εκβιάζοντας τους καθηγητές και εκμεταλλευόμενοι επικοινωνιακά την ημερομηνία διεξαγωγής των πανελληνίων εξετάσεων. Όμως ούτε η συκοφάντηση του αγώνα των εκπαιδευτικών, ούτε ο λόγος περί «συντεχνιών» αρκούν για να συγκαλύψουν την πραγματικότητα των μερικών δεκάδων χιλιάδων κενών θέσεων που αναμένεται να αφήσει στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση το νομοσχέδιο – οδοστρωτήρας την επόμενη σχολική χρονιά.

Η κυβέρνηση, η πολιτική της οποίας οδηγεί στη διαρκή υποβάθμιση της  ποιότητας της δημόσιας εκπαίδευσης, στο κλείσιμο του ΟΕΔΒ, στα κλεισίματα ή συγχωνεύσεις πανεπιστημιακών τμημάτων και ΤΕΙ που εισηγείται το σχέδιο Αθήνα αλλά και στα εκρηκτικά ποσοστά της ανεργίας των νέων ανθρώπων, σήμερα στο όνομα του «καλού των μαθητών» επιχειρεί να υλοποιήσει ένα ακόμη σχέδιο σε βάρος τους. Όμως η επίκληση στο αφηρημένο κοινό καλό δε πείθει πλέον. Ο αυταρχισμός και η ποινικοποίηση των αγώνων είναι το εναπομείναν όπλο της κυβέρνησης για την υλοποίηση της βαθύτατα αντικοινωνικής της πολιτικής.

Ας μην επιτρέψουμε η πρακτική απαγόρευση των απεργιών των καθηγητών να γίνει το εφαλτήριο για την ποινικοποίηση των απεργιών και των αγώνων όλων των εργαζομένων. Στεκόμαστε στο πλευρό τους, υπερασπιζόμαστε τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και τη δημοκρατία.

Όχι στην ποινικοποίηση των απεργιών και των αγώνων των εργαζομένων

Στηρίζουμε τον αγώνα των καθηγητών, Υπερασπιζόμαστε τη δημόσια δωρεάν και ποιοτική εκπαίδευση

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ αύριο Δευτέρα 13/5/13 στις 19:00 στα Γραφεία της ΟΛΜΕ, Κορνάρου 2 & Ερμού, Αθήνα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)