to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:22 | 25.06.2013

Πολιτική

Νεολαία ΣΥΝ: Άμεση παύση της προφυλάκισης του Κώστα Σακκά!

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού για την παράνομη κράτηση του Κώστα Σακκά


Γνωρίζαμε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να σεβαστεί το δίκαιο αλλά και το σύνταγμα προκειμένου να περάσει τη μνημονιακή πολιτική. Είδαμε ότι είναι διατεθειμένη να φτιάξει στρατόπεδα συγκέντρωσης και υιοθετήσει τις αντιλήψεις της ακροδεξιάς. Τώρα μαθαίνουμε ότι και οι δικαστικές αρχές ακολουθούν την κυβέρνηση σε αυτό το δρόμο του αυταρχισμού και της πλήρους καταπάτησης των δικαιωμάτων. 

Κατηγορούμενος, χωρίς κανένα στοιχείο για συμμετοχή στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς» ο Κώστας Σακκάς κρατείται, σύμφωνα με το γράμμα του νόμου «προσωρινά», από τις 4/12/10 μέχρι και σήμερα περίπου δηλαδή 2 έτη και 6 μήνες.

Συγκεκριμένα με βούλευμα του αρμοδίου Συμβουλίου Εφετών Αθηνών στις 25 Απριλίου, η διαδοχικά δεύτερη προσωρινή κράτηση του Κώστα Σακκά παρατάθηκε μέχρι τη συμπλήρωση των δεκαοχτώ μηνών (πέρα από το ανώτατο όριο των δώδεκα μηνών). Στις 4 Ιούνη ο Κώστας Σακκάς ξεκίνησε απεργία πείνας ενάντια στην απόφαση αυτή, που τον κρατάει παράνομα για ακόμα 6 μήνες.

Η απόφαση του Συμβουλίου έχει μόνο σκοπό την εκδίκηση και τον εκφοβισμό. Στο δρόμο της εκτροπής που χαράσσει η κυβέρνηση, το δίκαιο της «έκτακτης ανάγκης» και του αυταρχισμού είναι διατεθειμένο να περάσει πάνω από τις ζωές των ανθρώπων, να τους φυλακίσει παράνομα, να τους εξαφανίσει προκειμένου να διδάξει σε μία ολόκληρη κοινωνία ότι πρέπει να σιωπά.

Όσο όμως και αν προσπαθούν να διαχύσουν το φόβο, όσο και διευρύνουν την καταστολή και την αστυνομοκρατία, όσο και αν φτιάχνουν ποινικά μητρώα, πάντα θα υπάρχουν αγώνες που διατρανώνουν το αυτονόητο: Ενάντια στο σκοτάδι και τη μιζέρια η αξιοπρέπεια είναι μονόδρομος. 

Η απεργία πείνας του Σακκά είναι ένας ακόμα τέτοιος αγώνας.

Άμεση παύση της προφυλάκισης του Κώστα Σακκά! 

Διαβάστε επίσης:

Συνέντευξη τύπου την Πέμπτη για τον απεργό πείνας Κώστα Σακκά

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)