to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:07 | 20.04.2013

Πολιτική

Νεολαία ΣΥΝ: Αλληλεγγύη στο διωκόμενο αρνητή στράτευσης Μ. Εξίογλου

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ σχετικά με την δίωξη του αρνητή στράτευσης, Μ. Εξίογλου


Αναλυτικά η ανακοίνωση αλληλεγγύης της Νεολαίας Συνασπισμού στον Μενέλαο Εξίογλου, η δίκη του οποίου αναβλήθηκε για τη Μεγάλη Τρίτη:

«Τρεις μήνες αφότου του επιβλήθηκε το εξοντωτικό διοικητικό πρόστιμο των 6000 ευρώ για ανυποταξία ο αρνητής στράτευσης Μενέλαος Εξίογλου ξανασύρεται ενώπιον της δικαιοσύνης με το πρόσχημα της ανακίνησης της υπόθεσης του. 

Μάλιστα, στο πλαίσιο της δημιουργίας εντυπώσεων και ενίσχυσης του κλίματος της «μηδενικής ανοχής» εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης του Μ.Εξίογλου από την εισαγγελία Αθηνών που οδήγησε στην άμεση μεταφορά του στην Αθήνα, όπου και παραμένει κρατούμενος από την Πέμπτη 18/4. Η εξέλιξη αυτή είναι δείκτης του εκδικητικού χαρακτήρα της πολιτικής που ακολουθείται από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη αλλά και από την κυβέρνηση Σαμαρά

Το φαινόμενο του πολλαπλασιασμού των διώξεων των αντιρρησιών συνείδησης που έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα εντάσσεται στο γενικό κλίμα αυταρχισμού, καταστολής και αστυνομικών αυθαιρεσιών που έχει επικρατήσει. Δεν είναι καθόλου τυχαίο εξάλλου ότι το ζήτημα επανέρχεται στην επικαιρότητα την ίδια περίοδο κατά την οποία η κοινωνία της Β. Ελλάδας και της Χαλκιδικής συγκλονίζονται από την απρόκλητη αστυνομική βία και αυθαιρεσία που ασκείται σε βάρος κατοίκων των Σκουριών Χαλκιδικής που αντιστέκονται στις εξορύξεις χρυσού. Για την κυβέρνηση των μνημονιών, της αυταρχικής λιτότητας και της όλο και λιγότερης δημοκρατίας οι πρακτικές του αποπροσανατολισμού και της δημιουργίας τεχνητών εντάσεων είναι πολύ συνηθισμένες ειδικότερα σε μία συγκυρία όπου επαπειλούνται κοινωνικές αναφλέξεις. 

Εμείς βρισκόμαστε στο πλευρό του Μενέλαου Εξίογλου και υπερασπιζόμαστε την αναγνώριση του δικαιώματος στην άρνηση στράτευσης καθώς και τη δυνατότητα εναλλακτικής θητείας ως δείγματα ενός προηγμένου δημοκρατικού νομικού πολιτισμού. Δεν είναι δυνατό στη σημερινή εποχή ένας αναχρονιστικός νόμος να κρατάει ομήρους τους αρνητές στράτευσης εξαναγκάζοντας τους να ζουν υπό καθεστώς διαρκών διώξεων. 

Αλληλεγγύη στον διωκόμενο σήμερα Μενέλαο Εξίογλου και σε όλους τους αρνητές στράτευσης»!

Διαβάστε σχετικά: Αναβλήθηκε για τη Μεγ. Τρίτη η δίκη του αντιρρησία συνείδησης Μενέλαου Εξίογλου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)