to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:02 | 27.06.2013

Πολιτική

Νέοι/Νέες ΣΥΡΙΖΑ: Οι διαδηλώσεις στη Βραζιλία να γίνουν αφορμή για επιστροφή στις πολιτικές αναδιανομής του πλούτου

Ανακοίνωση των Νέων ΣΥΡΙΖΑ για τις διαδηλώσεις στη Βραζιλία


Όπως στην περίπτωση της Τουρκίας και του πάρκου Γκεζί, έτσι και στη Βραζιλία για την αύξηση των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, μικρά ξεσπάσματα για επιμέρους πλευρές της εκάστοτε ασκούμενης πολιτικής, γίνονται αφορμές για να ξεσπάσουν ποτάμια διαδηλωτών που αμφισβητούν τον ίδιο τον πυρήνα της πολιτικής: ποιοι θα παίρνουν τις αποφάσεις. Η εισβολή του λαϊκού παράγοντα στο παγκόσμιο πολιτικό προσκήνιο αφήνει ανεξίτηλο το στίγμα της στη συγκυρία, από την Αραβική Άνοιξη, τις πλατείες της Ευρώπης, την Τουρκία και τώρα τη Βραζιλία.

Από τη μία προκύπτει από την ανάγκη να γίνει κτήμα των πολλών η πολιτική, να συνεχίσει να υπηρετεί η οικονομική ανάπτυξη τις ανάγκες των πολλών, αντί να στρέφεται σε μεγάλες αθλητικές φιέστες πολυεθνικών, όπως το Μουντιάλ του 2014 και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2016, να σταματήσει η κρατική αυθαιρεσία κι η καταστολή, να τελειώνουν με την προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης και τη διαφθορά, καθιστώντας σαφές πώς δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική υπέρ των λαϊκών και εργατικών τάξεων χωρίς λαϊκή συμμετοχή και κοινωνικό έλεγχο στην πολιτική, στην οικονομία και την παραγωγή. Από την άλλη, όμως, στους δρόμους βγαίνει κι η δεξιά της Βραζιλίας, που έλκει τις καταγωγές της από το παλιό αποικιοκρατικό καθεστώς και προωθεί πολιτικές αποκλεισμού, την ίδια ώρα που συγκρούεται στο δρόμο, όχι με τις δυνάμεις καταστολής αλλά με τους αγωνιστές και το κίνημα. 

Οι διαδηλώσεις στη Βραζιλία πρέπει να γίνουν η αφορμή για επιστροφή στις πολιτικές αναδιανομής του πλούτου και κάλυψης των κοινωνικών αναγκών με την ενεργό συμμετοχή του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας. Οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζουν τις νέες και τους νέους της Βραζιλίας που αγωνίζονται για την κοινωνική δικαιοσύνη και την ισότητα, ενάντια στα αποικιοκρατικά κατάλοιπα και την ανάπτυξη για τα κέρδη των λίγων. Μια τέτοια μάχη δεν κερδίζεται εύκολα, ούτε από τη μια μέρα στην άλλη. Όταν όμως οι λαοί, ο κόσμος της εργασίας και της νεολαίας, βρίσκονται στο τιμόνι τότε αυτές οι ρήξεις μπορούν να γίνονται πραγματικότητα. Γι' αυτήν την πραγματικότητα παλεύουμε κι εμείς, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, σ' έναν κοινό αγώνα για την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)