to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:18 | 18.09.2013

Πολιτική

Νέοι/ες ΣΥΡΙΖΑ: Αυτή η τραγική πράξη, θα είναι και η τελευταία των φασιστών της Χρυσής Αυγής

Ανακοίνωση νέων ΣΥΡΙΖΑ για τη φασιστική δολοφονία 34χρονου στην Αμφιάλη




Χθες το βράδυ δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, μέλος της αντιφασιστικής πρωτοβουλίας του Πειραιά, στην Αμφιάλη. Μαχαιρώθηκε από φασίστες οι οποίοι επιτέθηκαν, τριάντα εναντίον πέντε, σε αυτόν και σε μερικούς φίλους του. Ο Παύλος Φύσσας υπέκυψε στα τραύματά του, από μαχαίρι, λίγο αργότερα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη από δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, ομολόγησε ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή.



Η οργή και ο πόνος μας δεν ξεχειλίζουν απλά. Αυτό το έχουν κάνει προ καιρού. Αυτό που ξεχειλίζει πια είναι η αποφασιστικότητά μας. Ο Παύλος Φύσσας είναι ένας από εμάς. Κι αυτό το «εμάς» είναι μεγάλο: είναι το «εμάς» μιας νεολαίας που δε βολεύεται να ζει με το φόβο, να ζει στο περιθώριο, να μην μπορεί να διεκδικήσει το δικαίωμά της στη ζωή. Είναι το «εμάς» μιας κοινωνίας που δεν το βάζει κάτω κι αγωνίζεται ενάντια στην εξαθλίωση, ενάντια στην καταστροφή, για «ψωμί - παιδεία - ελευθερία».



Οι φασίστες ήταν, είναι και θα είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί αυτού του «εμάς». Δεν είναι τυχαία η κάλυψη που απολαμβάνουν, δεν οπλίστηκε τυχαία το χέρι τους. Αυτό οπλίζεται καθημερινά όταν στελέχη της ΝΔ μιλούν για συγκυβέρνηση με τη ΧΑ, όταν το μιντιακό σύστημα υπερθεματίζει υπέρ τους, όταν η «θεωρία των δύο άκρων» έχει γίνει το βασικό αναλυτικό εργαλείο της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά, όταν, εσκεμμένα, οι τραμπούκοι και οι μαχαιροβγάλτες χρυσαυγίτες ταυτίζονται με τους αγωνιστές.


Δε μας φοβίζουν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής. Το αίμα του συναγωνιστή μας μας κάνει πιο δυνατές και δυνατούς. Παλεύουμε για τις ζωές μας και για τη δική του. Αυτή η τραγική πράξη, θα είναι και η τελευταία πράξη των φασιστών της Χρυσής Αυγής.



Όλοι και όλες σήμερα, στην αντιφασιστική συγκέντρωση στις 18:00 στην πλατεία Νίκης (Ζαρντέν - οδός Παναγή Τσαλδάρη)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)