to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:02 | 19.05.2021

Πολιτική

Νέοι πανηγυρισμοί Κικίλια για την πορεία των εμβολιασμών

Σε νέα θριαμβολογία για την πορεία των εμβολιασμών επιδόθηκε χθες ο υπουργός Υγείας, με φόντο την αύξηση των διασωληνώσεων (ανήλθαν σε 642 από 639 την Τρίτη), τα πάνω από 2.000 νέα κρούσματα αλλά και τις εκτιμήσεις για αύξηση στον αριθμών των κρουσμάτων μέχρι το τέλος Μαΐου


Κάτω από τα 40 έτη έπεσε ο μέσος όρος των κρουσμάτων ανέφερε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, λέγοντας ότι στο 7ήμερο μέσο όρο έχουμε 2.040 κρούσματα με μέσο όρο ηλικίας τα 39 έτη.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πρόγραμμα εμβολιασμών κατά της covid-19 και στην τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ενώ σημείωσε πως τα ενεργά κρούσματα είναι 21.136 και ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω από το 4%.

Σε ό,τι αφορά στους εμβολιασμούς, είπε ότι η επιχείρηση στα νησιά προχωράει κανονικά και συνολικά οι εμβολιασμοί στην επικράτεια αποκτούν νέα δυναμική, καθώς ακολουθούν νέες ηλικιακές ομάδες και τα εμβολιαστικά κέντρα ενισχύονται.

Σήμερα θα ξεπεράσουμε -όπως είπε- τους 4.615.000 εμβολιασμούς, ενώ 1,7 εκατ. πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Την Παρασκευή, προσέθεσε ο υπουργός, θα φτάσουμε τους 3 εκατ. πολίτες να έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση.

Οι επιστήμονες θα γνωμοδοτήσουν για τις θρομβώσεις στην Κρήτη

Για τα κρούσματα θρόμβωσης εμβολιασθέντων στην Κρήτη, έπειτα από τη χορήγηση AstraZeneca (οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 4 περιστατικά), ανέφερε πως το όφελος του εμβολιασμού είναι τεράστιο και δεν μπορεί να αναιρεθεί.

Τα περιστατικά αυτά - σημείωσε - διερευνώνται από τους αρμόδιους, ενώ ενημερώνεται και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Γ. Ρέτσος: Στόχος η προστασία του brand της χώρας

Ο κόσμος του τουρισμού είναι έτοιμος να υποδεχτεί με ασφάλεια τους επισκέπτες που θα έλθουν στην Ελλάδα, υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος, στο πλαίσιο της σημερινής ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας.

Στην παρέμβαση του ο κ. Ρέτσος επισήμανε ότι ο εφετινός στόχος ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων είναι να λειτουργήσουν με ασφάλεια προστατεύοντας το "brand" της χώρας.

Αφού επισήμανε ότι ελληνικός τουρισμός θα ξεπεράσει και την παρούσα δύσκολη συγκυρία προσέθεσε ότι η εξέλιξη των τουριστικών μεγεθών στην Ελλάδα, πέι χέρι- χέρι με την εξέλιξη των δεδομένων της πανδημίας. Σε κάθε περίπτωση ο κ. Ρέτσος τόνισε πως κάθε πρόβλεψη για τουριστικά μεγέθη είναι παρακινδυνευμένη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)