to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:52 | 12.06.2013

Πολιτική

Νέοι-Νέες ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Η δημοκρατία δεν φιμώνεται

Ανακοίνωση Νέων ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για την ΕΡΤ


Με μια ανακοίνωση που θυμίζει εικόνες της "ενδόξου επταετίας", ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου αναγγέλει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου το κλείσιμο της ΕΡΤ. Μέχρι τις 12 το βράδυ, αστυνομικές δυνάμεις κλείνουν τους πομπούς της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα. Για μια ακόμη φορά και με τον πιο ακραίο τρόπο, η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά επιλέγει να διαλύσει και να απαξιώσει την δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση.

Η δημοκρατία όμως δεν φιμώνεται. Άμεσα, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω απ' το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αθήνα, στην ΕΡΤ3 στην Θεσσαλονίκη, καθώς και σε κτίρια της ΕΡΤ σε άλλες πόλεις, αντιδρώντας στην αντιδημοκρατική απόφαση της κυβέρνησης. Εκεί, βρέθηκαν αντιπρόσωποι σωματείων εργαζομένων, βουλευτές αντιμνημονιακών κομμάτων, καθώς και δεκάδες καλλιτέχνες που δήλωσαν την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Δεν ανεχόμαστε οι εκπρόσωποι της τρικομματικής κυβέρνησης που είναι βουτηγμένοι στα σκάνδαλα να συκοφαντούν τους εργαζόμενους, ποντάροντας στον κοινωνικό αυτοματισμό.

Δεν ανεχόμαστε να μιλούν για κατασπατάληση δημόσιων πόρων, αυτοί που χαρίζουν δισ. στις τράπεζες, αυτοί που ξεπουλάνε τον δημόσιο πλούτο στους ιδιώτες.

Δεν ανεχόμαστε να δημιουργηθεί άλλη μια πόλη ανέργων από τους 2500 απολυμένους της ΕΡΤ, τη στιγμή που το ποσοστό ανεργίας στη γενιά μας ξεπερνά το 60%.

Δεν ανεχόμαστε η ενημέρωση να αποτελεί μονοπώλιο μεγαλοκαναλαρχών τύπου Μπόμπολα.

 Διεκδικούμε  μια πραγματικά δημόσια και ανεξάρτητη ενημέρωση που θα δίνει φωνή στην κοινωνία.

Όταν το τελευταίο όπλο της κυβέρνησης είναι η τρομοκρατία και η καταστολή, εμείς  απαντάμε με ανυποχώρητους αγώνες. Μέχρι την ανατροπή της κυβέρνησης.

 

Όλοι-ες  σήμερα Τετάρτη 12/6, στις 18:00 στην ΕΡΤ3 στην λεοφώρο Στρατού.

Όλοι-ες Πέμπτη 13/6 στις 11:00 στη Γενικη Απεργία (προσυγκέντρωση ΕΡΤ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)