to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:15 | 10.04.2013

Πολιτική

Νέοι-Νέες ΣΥΡΙΖΑ: «Νύχτα στην Ιερισσό: Ο φασισμός στην πόρτα μας»

Η ανακοίνωση των Νέων του ΣΥΡΙΖΑ


Σκηνές που θύμιζαν τη Χιλή της εποχής του Πινοσέτ εκτυλίχθηκαν χτες ξημερώματα στην Ιερισσό της Χαλκιδικής. Η αστυνομία πραγματοποίησε νυχτερινές εφόδους σε σπίτια κατοίκων της Ιερισσού αρπάζοντας ανθρώπους κυριολεκτικά μέσα από τον ύπνο τους. Χωρίς βεβαίως να έχουν εντάλματα σύλληψης, οι αστυνομικοί φορώντας κουκούλες και πολιτικά παραβίασαν με λοστό σπίτια και πραγματοποίησαν τις «συλλήψεις – απαγωγές». Η αιφνιδιαστική εισβολή στα σπίτια συνοδεύτηκε από απειλές, ενώ ο ένας από τους δύο «συλληφθέντες» εμποδίστηκε να τηλεφωνήσει για να ενημερώσει συγγενείς και οικεία πρόσωπα καθώς οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο δωμάτιο της κόρης του και απειλούσαν ότι θα την αρπάξουν.

Επίσης, οι αστυνομικοί δε μπόρεσαν να εξηγήσουν για ποιους λόγους επέλεξαν το δρόμο της βίαιης προσαγωγής, χωρίς προηγουμένως να τους έχουν καλέσει να παρουσιαστούν στο τμήμα, όπως είχε ξανασυμβεί και στο παρελθόν. Ειδικότερα, οι δύο συλληφθέντες είχαν κληθεί και το προηγούμενο διάστημα να παρουσιαστούν στο τμήμα και το έκαναν συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους και  χωρίς να προβάλλουν καμία αντίσταση.

Ξέρουμε εκ των προτέρων ότι για την κυβέρνηση Σαμαρά καθώς και για τον επικεφαλής του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδια η δημοκρατία είναι ένα εμπόδιο για την υλοποίηση του  ακραίου νεοφιλελεύθερου πολιτικού τους προγράμματος το οποίο διαλύει την κοινωνία. Τα όσα έχουν διαδραματιστεί μέχρι σήμερα στην Χαλκιδική αποδεικνύουν  με κάθε τρόπο ότι δεν υπάρχουν ενδοιασμοί και όρια στις πρακτικές της αστυνομίας που υλοποιούνται κατ εντολή του Υπουργείου και της κυβέρνησης για την κάμψη της πρωτόγνωρα μαζικής αντίστασης των κατοίκων στην ίδρυση μεταλλείων χρυσού στην περιοχή τους. 

Άλλωστε το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι της Ιερισσού και των γύρω περιοχών έχουν γίνει μάρτυρες περιστατικών ακραίας αστυνομικής βίας που αποτελούν απλώς το προειδοποιητικό μήνυμα για την ακόμα μεγαλύτερη εμβάθυνση του κρατικού αυταρχισμού που αναμένεται να ακολουθήσει. Ωστόσο, η αγωνιστική διαθεσιμότητα των κατοίκων που αποφασισμένοι συνεχίζουν να υπερασπίζονται το δάσος τους θα γίνει ποτάμι που θα σαρώσει τα σχέδια της κυβέρνησης και των χρυσοθήρων. 

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής.

Όλοι/ες στην πορεία του Σαββάτου 13/04 στις 12:00 στο Μοναστηράκι

Ημέρα Πανελλαδικής Διαμαρτυρίας και Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)