to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:55 | 29.05.2013

Πολιτική

Νέοι & Νέες ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Η αξιοπρέπεια δεν επιστρατεύεται, ο αγώνας συνεχίζεται!

Ανακοίνωση των νέων ΣΥΡΙΖΑ για την κινητοποίηση των επιστρατευμένων


Παρά τις ψεύτικες εικόνες «ανάπτυξης» και «επιτυχίας» που προσπαθεί με κάθε μέσο να καλλιεργήσει η κυβέρνηση, η πραγματικότητα τη διαψεύδει συνεχώς. Η κοινωνία δε συναινεί με τις πολιτικές λιτότητας, οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε καμία θυσία στο όνομα της δήθεν ανταγωνιστικότητας στην εξαθλίωση. 

Ο αγώνας των εργαζομένων στο μετρό, των ναυτεργατών και των εκπαιδευτικών είναι τέτοια παραδείγματα και η απάντηση που έδωσε η κυβέρνηση στους αγώνες αυτούς δείχνει ακριβώς πού βασίζεται η απάτη της δήθεν αναπτυξιακής προοπτικής: στο τσάκισμα των λαϊκών αγώνων, στον ωμό αυταρχισμό και τη φυσική και ιδεολογική καταστολή. Αφού η μιντιακή προπαγάνδα, τα χημικά, το ξύλο και οι προσαγωγές δεν ήταν αρκετά για να κάμψουν το φρόνημα της αντιστεκόμενης κοινωνίας, η κυβέρνηση προχώρησε στην επανειλημμένη χρήση του ακραία αντιδραστικού μέτρου της επιστράτευσης. Στην τελευταία μάλιστα περίπτωση, στην απεργία των εκπαιδευτικών, ανακοίνωσε την επιστράτευση πριν καν προκηρυχτεί η απεργία!

Είναι σαφές η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Κάθε αγώνας πλέον είναι κεντρική μάχη για την ανατροπή της τρικομματικής κυβέρνησης. Ο αγώνας των επιστρατευμένων απεργών είναι αγώνας για όλη την κοινωνία, είναι αγώνας για την αξιοπρέπεια και τη δημοκρατία. Οι νέες και οι νέοι θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα. Δε θ’ ανεχτούμε να φιμωνόμαστε, δε θ’ ανεχτούμε να ζούμε με το φόβο. Θα γίνουμε εμείς ο φόβος τους!

Η αξιοπρέπεια δεν επιστρατεύεται, ο αγώνας συνεχίζεται!

Όλες και όλοι στην κινητοποίηση των επιστρατευμένων, την Παρασκευή 31/5 στις 19:00, στο Σύνταγμα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)