to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:53 | 22.06.2017

Πολιτική

Νέοι γενικοί γραμματείς στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Τρεις νέοι γενικοί γραμματείς αναλαμβάνουν στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, ο Ηλίας- Μιλτιάδης Κλάπας και ο Ανδρέας Γκουγκουλής.


Τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, μια θέση που συστήνεται για πρώτη φορά μετά τη συγκρότηση του αυτόνομου υπουργείου, αναλαμβάνει ο Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου. Έχει σπουδές Νομικής, Πολιτικής- Διοικητικής Επιστήμης με διδακτορική διατριβή στην Οργάνωση του Κράτους και Παιδαγωγικών. 

Μετά την αποφοίτησή του από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης εργάστηκε ως υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών (1995-2000), ως ειδικός επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη (2000-2015) και ως διευθυντής της Εθνικής Σχολής (2015-2017). Διδάσκει Διοικητική- Οργανωτική Θεωρία και Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στο Κοινωνικό Πολύκεντρο της ΑΔΕΔΥ, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

Επίσης, είναι εκλεγμένος πρόεδρος του Ομίλου Διοικητικών Επιστημόνων- Διοικητικού Επιμελητηρίου (ΔΕΕ). 

Τα καθήκοντα του γενικού γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής αναλαμβάνει ο Ηλίας- Μιλτιάδης Κλάπας, ο οποίος εργάστηκε ως συντονιστής του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Φιλιππιάδας από τον Ιούνιο του 2016 μέχρι τον Μάιο του 2017. Ο κ. Κλάπας σπούδασε στο Χημικό Τμήμα του ΕΚΠΑ με κατεύθυνση τη Βιομηχανική Χημεία. Εργάστηκε στον αγροτικό τομέα στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας από το 1989, όπου διετέλεσε προϊστάμενος του χημείου, διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικών Βιομηχανιών και γενικός διευθυντής. 

Υπηρέτησε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως αντιδήμαρχος Πρέβεζας (1991-1996), ενώ εκλέχθηκε δήμαρχος Πρέβεζας το 2002 και επανεκλέχθηκε το 2006. Την περίοδο 1995-1998 διετέλεσε μέλος του ΔΣ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας. 

Την περίοδο 2007-2010 ορίσθηκε αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης στο Συμβούλιο Περιφερειών της Ευρώπης. Από το 2014 ως σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Πρέβεζας. Επίσης, έχει διατελέσει επιστημονικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας (2012-2013). 

Στον Ανδρέα Γκουγκουλή ανατίθενται τα καθήκοντα του γενικού γραμματέα Υποδοχής. Ο κ. Γκουγκουλής είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο τη «Διοίκηση Υπηρεσιών». Επίσης, έχει αποφοιτήσει από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και είναι μέλος του Εθνικού Μητρώου Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης και του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. 

Είναι υπάλληλος του υπουργείου Εσωτερικών και από τον Σεπτέμβριο 2015 ως τον Νοέμβριο 2016 ήταν διευθυντής του γραφείου του υπουργού Εσωτερικών. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο υπήρξε γραμματέας και μέλος πολλών επιτροπών και ομάδων εργασίας, ενώ έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια και επιστημονικά συνέδρια σχετικά με τον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)