to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:32 | 19.11.2012

Κοινωνία

Νέοι-ες ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας: Να μας επιτραπεί η είσοδος στο στρατόπεδο εδώ και τώρα

Δελτίο τύπου σχετικά με την εξέγερση των κρατουμένων στο στρατόπεδο της Κορίνθου εξέδωσαν οι Νέοι-ες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Κορινθίας.


Ολόκληρο το δελτίο τύπου

Την Κυριακή 18-11-2012, οι κρατούμενοι στο στρατόπεδο της Κορίνθου ξεκίνησαν απεργία πείνας με πρόταγμα τις άθλιες συνθήκες κράτησής τους, συγκεκριμένα ελλιπής φαρμακευτική περίθαλψη, σίτιση και απάνθρωπες συνθήκες στέγασης και θέρμανσης. 

Βασική αιχμή της εξέγερσης αποτελεί η απουσία στοιχειώδους ενημέρωσης για την διάρκεια κράτησής τους στο χώρο, δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς συνεχίζουν να είναι επί σειρά μηνών έγκλειστοι παραμερίζοντας στη δική τους περίπτωση κάθε νομική και θεσμοθετημένη διαδικασία διεκδίκησης των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους. 

Η απάντηση των αστυνομικών δυνάμεων ήταν άμεση: χρησιμοποιώντας άγρια μέσα καταστολής και ρίψη άφθονων χημικών σε μία από τις εξεγερμένες πτέρυγες , οδήγησαν δύο κρατούμενους στο Νοσοκομείο της Κορίνθου με προβλήματα του αναπνευστικού. Η κατάσταση συνεχίζει να είναι έκρυθμη. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ,των νέων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Κορίνθου και αλληλέγγυων πολιτών, για άμεσο κοινωνικό έλεγχο μέσα στο στρατοπέδου ο Υποδιοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορίνθου ( υπεύθυνος για τον έλεγχο του κέντρου κράτησης), δεν μας έχει επιτρέψει την  είσοδο μέχρι τώρα. Επίσης η αστυνομία προέβη σήμερα 19-11 σε 26 συλλήψεις και αναμένονται οι εξελίξεις για τις κατηγορίες που θα τους απευθυνθούν από την εισαγγελεία Κορίνθου. 

Η τοπική κοινωνία οφείλει να αντιδράσει. Καλούμε κάθε πολίτη της Κορίνθου να αντιταχθεί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης όχι μόνο στην πόλη μας αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Η ανατροπή στην πράξη της τρικομματικής κυβέρνησης, των μνημονίων και των βάρβαρων μέτρων είναι η μόνη λύση.

Απαιτούμε να μας επιτραπεί η είσοδος στο στρατόπεδο εδώ και τώρα!
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας στον εκφασισμό της κοινωνίας.

ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ!
ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ! 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)