to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:27 | 15.05.2014

πηγή: Ναυτεμπορική

Πολιτική

Νέοι εκβιασμοί Βενιζέλου: Χωρίς το πρόσημο του ΠΑΣΟΚ δε θα υπήρχε τίποτα ούτε θα υπάρχει

Με δηλώσεις του τύπου "μετά από μένα το χάος", ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος διατύπωσε και πάλι την πρόθεσή του να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια την επομένη των ευρωεκλογών


Μιλώντας στο STAR για το αρνητικό σενάριο να υπάρξει αστάθεια λόγω ενδεχόμενου χαμηλού ποσοστού της Ελιάς, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι όλα πρέπει να τεθούν «υπ’ όψιν του Προέδρου της Δημοκρατίας που είναι ρυθμιστής του πολιτεύματος».

Διευκρίνισε πάντως ότι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πάει «σε κάθε περίπτωση» (είτε το εκλογικό αποτέλεσμα είναι θετικό είτε αρνητικό για την Ελιά).

Στο πλαίσιο αυτό πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι πολίτες θα κινηθούν μπροστά στην κάλπη με «σοβαρότητα και σύνεση» προκειμένου να διασφαλίσουν «τη σταθερότητα της χώρας».

«Λέμε ψηφίστε μας, για να μην αποσταθεροποιήσετε εσείς, οι ψηφοφόροι τη χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Απαντώντας σε όσους τον επικρίνουν για το δίλημμα αυτό, είπε πως από το ίδιο βράδυ, με βάση το αποτέλεσμα θα θέσουν τα ερωτήματα αν η κυβέρνηση «στέκεται» και αν είναι «νομιμοποιημένη».

«Άρα αφού θα μας θέτουν το ερώτημα το βράδυ των εκλογών γιατί να μην του πούμε του πολίτη, ότι αυτό θα συμβεί παρ' το υπόψη σου», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ποιο ποσοστό της Ελιάς θα θεωρηθεί ικανοποιητικό διευκρίνισε πως το θέμα δεν είναι αριθμητικό.

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, οι όποιες αποφάσεις για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, θα είναι συνάρτηση της «γενικής αίσθησης» που θα υπάρχει για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Θα εξαρτηθεί δήλωσε, από το αν ο κόσμος, στηρίζει, αποδέχεται ή έστω ανέχεται μια προσπάθεια, από το αν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ νιώθουν ότι έχουν περιβάλλον να κινηθούν, από το αν η αντιπολίτευση θα αποδέχεται ότι υπάρχει μια σταθερή κυβέρνηση ή θα ανέβει στα κρεμμύδια, από την άποψη των διαμορφωτών της κοινής γνώμης.

«Όλοι περιμένουν να βγάλουν εκλογικά συμπεράσματα. Άρα όλοι καραδοκούν. Οι σταθερότητα έχει υπηρετηθεί από εμάς και θα υπηρετηθεί με την εντολή ή τη στήριξη ή έστω την ανοχή του ελληνικού λαού», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Είπε επίσης, ως δε μπορεί να κάθεται να βλέπει το δήθεν στοίχημα αν θα είναι πρώτη η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι ένα λάθος στοίχημα. Η κυβέρνηση, είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας. Χωρίς την προσπάθειά μας και το προοδευτικό πρόσημο του ΠΑΣΟΚ δε θα υπήρχε τίποτα ούτε θα υπάρχει», σημείωσε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)