to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:57 | 18.01.2016

Πολιτική

Νεοφιλελεύθερα ολοταχώς με ακροδεξιά στηρίγματα: Χατζηδάκης και Γεωργιάδης οι αντιπρόεδροι του «μεταρρυθμιστή» Μητσοτάκη

Τη διπλή πολιτική «ταυτότητα» του κόμματος και τις πολιτικές δεσμεύσεις του νέου προέδρου της ΝΔ αναδεικνύει η επιλογή των 2 αντιπροέδρων


Το ακριβές στίγμα της νέας ηγεσίας της ΝΔ αποδίδουν οι επιλογές του Κυρ. Μητσοτάκη για τις θέσεις των νέων αντιπροέδρων του κόμματος: «Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ορίζονται αντιπρόεδροι του Κόμματος ο Κωστής Χατζηδάκης, με αρμοδιότητα τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράμματος και ο Άδωνις Γεωργιάδης, με αρμοδιότητα το συντονισμό του κοινοβουλευτικού έργου», η λιτή ανακοίνωση που πιστοποιεί την κατεύθυνση, ακραία όπως και να τη δει κάποιος, της Νέας Δημοκρατίας. Ο ultra νεοφιλελέυθερος Κ. Χατζηδάκης, με γνωστή θητεία και έργο στις κυβερνήσεις που διέλυσαν το δημόσιο τομέα και ο χρήσιμος υποστηρικτής από το ακροδεξιό κομμάτι της «παράταξης» (που ως ένοικος της... πολυκατοικίας, παλαιότερα, έβγαζε πύρινους λόγους κατά της οικογενειοκρατίας) συνθέτουν το νέο σκηνικό στην ηγεσία της Συγγρού. 

Μένει στα ΜΜΕ που έχουν εργολαβικά αναλάβει να φτιασιδώσουν την εικόνα του Κυρ. Μητσοτάκη (λέγε με μεταρρυθμιστή), να μας εξηγήσουν τι είδους ανανέωση ιδεών, θέσεων και πολιτικού ήθους πρεσβεύουν οι επιλογές των αντιπροέδρων αν όχι τις πιο ακραίες και επιθετικές (στα δημόσια αγαθά και τις δημοκρατικές ελευθερίες αντίστοιχα) «φράξιες» εντός της ΝΔ.

«Πρόκειται για ένα εκρηκτικό μείγμα νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς, που συμβολίζει το "νέο" ξεκίνημα της ΝΔ, φτιαγμένο με τα πιο παλιά και φθαρμένα υλικά», το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τους 2 αντιπροέδρους της ΝΔ (διαβάστε αναλυτικά). 

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)