to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:23 | 24.09.2014

Διεθνή

Τρόμος σε βίντεο: Oι τζιχαντιστές αποκεφάλισαν τον γάλλο όμηρο στην Αλγερία

Στον αποκεφαλισμό του Γάλλου ομήρου τον οποίο είχαν συλλάβει στην Αλγερία προχώρησαν τζιχαντιστές οι οποίοι συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος. O αποκεφαλισμός έγινε γνωστός μέσω βίντεο το οποίο δημοσιοποίησαν οι ακραίοι ισλαμιστές στο Διαδίκτυο.


Διαβάστε επίσης: Παγκόσμια συγκίνηση και οργή για τον αποκεφαλισμό του γάλλου ομήρου στην Αλγερία 

Στον αποκεφαλισμό του Γάλλου ομήρου τον οποίο είχαν συλλάβει στην Αλγερία προχώρησαν τζιχαντιστές οι οποίοι συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. Ο αποκεφαλισμός έγινε γνωστός μέσω βίντεο το οποίο δημοσιοποίησαν οι ακραίοι ισλαμιστές στο Διαδίκτυο. Eπρόκειτο για Γάλλο ορειβάτη ο οποίος είχε συλληφθεί όμηρος πριν από ένα 24ωρο.

View image on Twitter

Επρόκειτο για Γάλλο ορειβάτη, τουρίστα από τη Νίκαια, ονόματι Ερβέ Γκουρντέλ, 55 ετών, ο οποίος είχε συλληφθεί όμηρος προ ημερών.

Οι Στρατιώτες του Χαλιφάτου, οι οποίοι συνδέονται με τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτος τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ, ανέλαβαν την ευθύνη για τον αποκεφαλισμό, σημειώνοντας ότι η Γαλλία αρνήθηκε να εφαρμόσει τον όρο τους να σταματήσει τη δράση της κατά των τζιχαντιστών στο Ιράκ «εντός 24 ωρών», όπως της είχαν ζητήσει τη Δευτέρα, απειλώντας τότε να εκτελέσουν τον Γκουρντέλ.

Τον θάνατο του 55χρονου επιβεβαίωσε και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, από τη Νέα Υόρκη όπου και βρίσκεται.

Une photo récente d'Hervé Gourdet, 55 ans. Installé dans les Alpes-Maritimes, il était une personnalité de Saint-Martin-Vésubie.

O 55χρονος Ερβέ Γκουρντέλ σε παλιότερη φωτογραφία (φωτ.: LIberation)

Η απαγωγή του Γκουρντέλ έγινε στη νοτιοανατολική επαρχία της Αλγερίας Καμπίλιε.

Η Γαλλία άρχισε να λαμβάνει μέρος στα πλήγματα κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, ωστόσο δεν συμμετέχει σε επιθέσεις κατά στόχων της οργάνωσης στη Συρία.

Τόσο ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ όσο και ο πρωθυπουργός της χώρας, Μανουέλ Βαλς, είχαν απορρίψει το τελεσίγραφο των ισλαμιστών την Τρίτη.

«Μήνυμα αίματος στη γαλλική κυβέρνηση»

Το βίντεο του αποκεφαλισμού τιτλοφορείται «Μήνυμα αίματος στη γαλλική κυβέρνηση» το οποίο αναρτήθηκε σε ιστοτόπους τζιχαντιστών, ξεκινά με πλάνα στα οποία απεικονίζεται ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στη συνέντευξη Τύπου στην οποία ανακοίνωσε τη συμμετοχή της Γαλλίας στην εκστρατεία αεροπορικών βομβαρδισμών εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Στη συνέχεια εμφανίζεται ο όμηρος, που έχει πέσει στα γόνατα και έχει τα χέρια του δεμένα πίσω στην πλάτη, ενώ τον περιστοιχίζουν 4 άνδρες οπλισμένοι και με τα πρόσωπα καλυμμένα.

Έπειτα ο ένας από αυτούς τους άνδρες διαβάζει ένα μήνυμα στο οποίο καταγγέλλει την επέμβαση των «εγκληματιών σταυροφόρων από τη Γαλλία» εναντίον των μουσουλμάνων στην Αλγερία, το Μαλί και κυρίως στο Ιράκ.

Μετά την ανάγνωση του μηνύματος —στα αραβικά—, οι απαγωγείς ρίχνουν τον όμηρο στο έδαφος και τον αποκεφαλίζουν.

Οι Στρατιώτες του Χαλιφάτου δήλωσαν υποταγή στο Ισλαμικό Κράτος στις 14 Σεπτεμβρίου, ενώ παλαιότερα αποτελούσαν μέρος του δικτύου της Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ.

«Αποκεφαλίστηκε επειδή ήταν Γάλλος»: το πρωτοσέλιδο της Liberation

Ολάντ: Οι επιδρομές μας θα συνεχιστούν

«Ο συμπατριώτης μας δολοφονήθηκε» είπε ο Ολάντ σε δημοσιογράφους πριν από την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη επιβεβαιώνοντας την εκτέλεση.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τον αποκεφαλισμό του Γάλλου ομήρου πράξη «άνανδρη» και «απεχθή», ενώ υπογράμμισε την «αποφασιστικότητά» του στη μάχη εναντίον αυτής της οργάνωσης.

Ο Γάλλος όμηρος, ο Ερβέ Γκουρντέλ, «δολοφονήθηκε με τρόπο άνανδρο, σκληρό, επαίσχυντο» τόνισε ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους και πρόσθεσε ότι οι επιδρομές που εξαπολύει το Ισλαμικό Κράτος εναντίον των τζιχαντιστών στο Ιράκ θα συνεχιστούν «για όσο καιρό χρειαστεί».

Με πρόσωπο σοβαρό, ο Φρανσουά Ολάντ κατήγγειλε «ένα ειδεχθές έγκλημα οι αυτουργοί του οποίου θα τιμωρηθούν».

«Η αποφασιστικότητά μου είναι απόλυτη και αυτή η επίθεση δε μπορεί παρά να την ενισχύσει» συνέχισε, αναφερόμενος στην στρατιωτική επέμβαση της Γαλλίας στο Ιράκ.

«Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε εναντίον της τρομοκρατίας, παντού και κυρίως εναντίον της οργάνωσης που ονομάζεται Ντάες (σ.σ. το ακρωνύμιο στα αραβικά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος) που σπέρνει τον θάνατο στο Ιράκ και τη Συρία».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας θα συγκαλέσει αύριο ένα Συμβούλιο Άμυνας στα Ηλύσια.

Νωρίτερα σήμερα, πριν από τη δημοσίευση του βίντεο με την εκτέλεση του Γάλλου ομήρου, και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς είχε επιβεβαιώσει ενώπιον της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης ότι η Γαλλία θα συνεχίσει τα αεροπορικά πλήγματα στο Ιράκ ωσότου ο ιρακινός στρατός ανακτήσει τον έλεγχο της κατάστασης στο μέτωπο έναντι του Ισλαμικού Κράτους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)