to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:47 | 08.04.2021

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Νέο βίντεο με ξυλοδαρμό γυναίκας από αστυνομικό στην Νέα Σμύρνη

Στα πλαίσια της εσωτερικής έρευνας της ΕΛΑΣ παραδόθηκε νέο video με τον ξυλοδαρμό γυναίκας από αστυνομικό της ομάδας Δράση στις 9 Μαρτίου


Νέο οπτικόακουστικό υλικό που δείχνει γυναίκα να ξυλοκοπείται από αστυνομικό της ομάδας «Δράση» στις 9 Μαρτίου στη Νέα Σμύρνη φαίνεται να παραδόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. από το ίδιο το θύμα της επίθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του vima.gr το υλικό αυτό δεν είναι ανάμεσα σε αυτά που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

Το νέο υλικό φέρεται να παραδόθηκε από το ίδιο το θύμα στα πλαίσια της εσωτερικής έρευνας της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την υπόθεση 19χρονου που έχει καταγραφεί σε βίντεο να πέφτει πάνω του μηχανή της ομάδας ΔΡΑΣΗ στη Νέα Σμύρνη, την 9η Μαρτίου, μετά από τη μεγαλειώδη πορεία μετά την απρόκλητη επίθεση σε βάρος 29χροβου φοιτητή.

Στο πλαίσιο διερεύνησης του περιστατικού, για το οποίο έχει διαταχθεί ΕΔΕ κι έχουν τακτοποιηθεί οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί, φίλη του νεαρού φέρεται να επιβεβαίωσε τον ξυλοδαρμό του, ενώ παράλληλα κατήγγειλε ότι χτυπήθηκε και η ίδια με χέρια και πόδια από αστυνομικό, ενώ εξυβρίστηκε από άλλους.

Όπως αναφέρει το tovima.gr, η γυναίκα παρουσίασε κατά την κατάθεση της βίντεο που αποτυπώνει τον ξυλοδαρμό της, το οποίο δεν βρίσκεται ανάμεσα στα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Αποκαλύπτεται έτσι διπλό σοβαρό επεισόδιο αστυνομικής βίας κατά πολιτών, το οποίο εξετάζεται στην εσωτερική έρευνα της ΕΛΑΣ, μαζί με άλλα 7 καταγεγραμμένα περιστατικά της ίδιας μέρας από την ομάδα Δράση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πολίτης που παρασύρθηκε από την μηχανή της ομάδας Δράση, φέρεται να κατάγγειλε χτυπήματα με αστυνομική ράβδο στο κεφάλι από αστυνομικό της ίδιας ομάδας. Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. που εντόπισε τον νεαρό έχει εντοπίσει και τα στοιχεία των αστυνομικών που επέβαιναν στην εν λόγω υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ που εξετάζει το νέο υλικό, θεωρεί ότι στο μέρος αυτό των επεισοδίων συμμετείχε μεγαλύτερη ομάδα αστυνομικών από εκείνη που είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν την Κυριακή 7 Μαρτίου, όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που έκαναν ελέγχους στην πλατείας της Νέας Σμύρνης, επιτέθηκαν αναίτια σε νεαρά παιδιά. Tα βίντεο από την επίθεση δημοσιεύθηκαν άμεσα στα social media και προκάλεσαν οργή. Την Τρίτη 9 Μαρτίου πραγματοποιείται μεγάλη πορεία και συγκέντρωση στην Νέα Σμύρνη και ακολουθούν επεισόδια με την μηχανοκίνητη ομάδα Δράση να προβαίνει σύμφωνα με καταγγελίες αλλά και βίντεο σε απίστευτες αγριότητες και βασανισμούς.

Ακολούθησαν εκατοντάδες πορείες σε όλη την Ελλάδα κατά της αστυνομικής βίας, με την κυβέρνηση να αναγκάζεται να διενεργήσει εσωτερική έρευνα στην ΕΛΑΣ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)