to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:31 | 18.11.2019

Κοινωνία

Νέο βίντεο από την αγριότητα των ΜΑΤ που αποσιωπούν κυβέρνηση - ΜΜΕ

Ένα νέο βίντεο φέρνει στη δημοσιότητα το thepressproject.gr από τη νύχτα της 17ης Νοεμβρίου στα Εξάρχεια. Στο βίντεο εμφανίζεται πρώτα ένας άνδρας των ΜΑΤ να ξυλοκοπεί κοπέλα που βρίσκεται στο σημείο και στη συνέχεια μαζί με άλλους να συνεχίζουν την επίθεση


*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Εφ.Συν.»: Ασφαλίτες βάζουν κοριούς γεωεντοπισμού σε οχήματα διαδηλωτών

Μάλιστα, οι άνδρες των ΜΑΤ στο τέλος φαίνεται να αποχωρούν, γεγονός που ενισχύει την εικόνα ότι τα άτομα που δέχονται την επίθεση απλώς τυχαίνει να βρίσκονται εκεί.

Σημειώνεται ότι, όπως γνωρίζουμε μέχρι τώρα, επίθεση δέχθηκε στα Εξάρχεια μία 20χρονη κοπέλα, που κατέθεσε λίγο αργότερα τη μαρτυρία της. Δεν γνωρίζουμε και δεν φαίνεται αν είναι το ίδιο ή άλλο θύμα της αστυνομικής βαρβαρότητας που έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής 17/11, μετά τη μαζική, μαχητική και ειρηνική πορεία του Πολυτεχνείου.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αστυνομικοί βασάνισαν 18χρονο φοιτητή

Επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ δέχτηκε και ο ρεπόρτερ του newsit.gr, Μάριος Αραβαντινός, που μετέδιδε τα όσα γίνονταν στα Εξάρχεια. «Χθες έγινε μια καταδρομική επίθεση μέσα στα στενά των Εξαρχείων όπου έτρωγε ξύλο σχεδόν όποιος περνούσε δίπλα στα ΜΑΤ» ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στο «Κόκκινο»

Η επιχείρηση την οποία εκθειάζουν από χθες κυβερνητικά στελέχη και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ περιλάμβανε εν ολίγοις συλλήψεις στο σωρό με πανομοιότυπες κατηγορίες-πακέτο, κακοποίησης αρκετών από τους συλληφθέντες, ωμή παραβίαση του νόμου, με καψόνι παρεμπόδισης των δικηγόρων να δουν τους ανθρώπους που συνελήφθησαν και που παρέμειναν ως αργά τη νύχτα, χωρίς νομική συνδρομή, χωρίς νερό και φαγητό.

Διαβάστε σχετικά τι καταγγέλλει το «Ξεκίνημα» για τις αναίτιες συλλήψεις της Ειρήνης Ε. και του Ζήση Σ., οι οποίοι υπέστησαν τραυματισμούς από τις αστυνομικές δυνάμεις που τους συνέλαβαν.

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απειλές αστυνομικών κατά του omniatv

Το κονσέρτο της αστυνομικής αυθαιρεσίας συνεχίστηκε τη Δευτέρα 18/11 στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων με προκλήσεις και προπηλακισμούς ενάντια σε συγγενείς και φίλους των συλληφθέντων.

Καταγγελία δικηγόρων για την επίθεση των ΜΑΤ στην Ευελπίδων: «Όχι συλλήψεις, μόνο ξύλο»

Για «απαράδεκτη, παράνομη και απάνθρωπη» επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ κατά συγκεντρωμένων στα δικαστήρια της Ευελπίδων κάνει λόγο η «Εναλλακτική Παρέμβαση - Δικηγορική Ανατροπή». "Ενήργησαν προσχεδιασμένα και χωρίς οποιαδήποτε "αφορμή" με μόνο σκοπό την κατατρομοκράτηση των συγκεντρωμένων, με κίνδυνο μάλιστα της ζωής τους αφού εκδιώχθηκαν κλωτσηδόν προς την οδό Ευελπίδων". "Ήταν δε χαρακτηριστική η εντολή που ακουγόταν στους ασυρμάτους: "όχι συλλήψεις, μόνο ξύλο".

Όπως αναφέρουν οι δικηγόροι της «Εναλλακτικής Παρέμβασης - Δικηγορική Ανατροπή» σε ανακοίνωση τους με την οποία καταγγέλουν την ΕΛΑΣ, με «δεκάδες πάνοπλους άντρες των ΜΑΤ και ΥΜΕΤ, μέσα στον προαύλιο χώρο των Δικαστηρίων περικύκλωσε, επιτέθηκε, ξυλοφόρτωσε και απώθησε στο δρόμο (όπου κυκλοφορούσαν κανονικά αυτοκίνητα) δεκάδες συγγενείς, συνηγόρους και αλληλέγγυους των συλληφθέντων της 17ης Νοεμβρίου, οι οποίοι διέπραξαν το έγκλημα να περιμένουν ειρηνικά τους συλληφθέντες που μεταφέρονταν στον Εισαγγελέα».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)