to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:31 | 10.11.2022

πηγή: avgi.gr

Πολιτική

Νέο σκάνδαλο: Η «διπλοθεσίτισσα» Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ είναι παρανόμως και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του Χ.Α.

Σε γνώση του Μαξίμου, η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ ενώ απαγορεύεται να μετέχει σε Δ.Σ. άλλων εταιριών είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου στο Χ.Α.


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει ό,τι μπορεί για να κλείσει όπως-όπως τα σκάνδαλα των στελεχών της, όμως αυτά ξεπηδούν το ένα μετά το άλλο με την ταχύτητα του φωτός, προκαλώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Οι νέες αποκαλύψεις αφορούν στο πρόσωπο της διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ Θεανώς Καρποδίνη, η οποία εκτός του ότι διορίστηκε με διαδικασίες fast track στον ΕΟΠΥΥ παράλληλα έχει διοριστεί Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του Χρηματιστηρίου.

Ωστόσο η Θεανώ Καρποδίνη εκ του νόμου έχει την υποχρέωση να παρέχει τις υπηρεσίες της ως Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ σε καθεστώς «πλήρους» και «αποκλειστικής» απασχόλησης.

Η -νέα- αποκάλυψη προήλθε από τον Παύλο Πολάκη βουλευτή και αναπληρωτή Τομεάρχη Διαφάνειας της Διοικητικής Δράσης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ο Παύλος Πολάκης κατονομάζει την Θεανώ Καρποδίνη ως το πρόσωπο που βρίσκεται και συνδιαλέγεται με εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο με τις οποίες η ίδια συναλλάσσεται και συμβάλλεται και ως Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ.

Η νέα βόμβα του Πάυλου Πολάκη αποκαλύπτεται σε ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με όλα τα έγγραφα που εκθέτουν την δράση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των στελεχών της.

Αρχικά ο τότε υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας διόρισε ως προσωρινή Διοικήτρια στον ΕΟΠΥΥ την προαναφερόμενη ειδική σύμβουλο και φίλη του Μητσοτάκη, τη Θεανώ Καρποδίνη.

Καρποδίνη 5

Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Διαφάνειας της Διοικητικής Δράσης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, σχολιάζει χαρακτηριστικά στο Facebook πως «η συγκεκριμένη "άριστη" παραβιάζει απροκάλυπτα το νόμο, καθώς από το 2020 μέχρι και σήμερα μετέχει στα Δ.Σ όχι μίας, αλλά τριών εταιρειών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, από τις οποίες πληρώνεται κανονικά.

καρποδίνη 9

καρποδίνη 10

καρποδίνη 11

«Η κυρία δηλ. γράφει στα παλιά της τα παπούτσια (για να μην πω κάτι βαρύτερο...) την εκ του νόμου υποχρέωση της να παρέχει τις υπηρεσίες της ως Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης», σημειώνει ο Πάυλος Πολάκης.

καρποδίνη 8

«Και το..."κερασάκι στην τούρτα": η συγκεκριμένη κυρία έχει διοριστεί Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του Χρηματιστηρίου, ελέγχει δηλ. εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο με τις οποίες η ίδια συναλλάσσεται και συμβάλλεται ως Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ» προσθέτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

καρποδίνη 12

Ο Παύλος Πολάκης καλεί τον  υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να απομακρύνει άμεσα την Θεανώ Καρποδίνη και την ίδια στιγμή το καλεί να επιστραφούν στο δημόσιο τα παράνομα χρήματα που εισέπραξε ΕΟΠΥΥ. Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον υπουργό Υγείας να αναλάβει την πολιτική ευθύνη και να παραιτηθεί.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)