to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:10 | 02.07.2020

Διεθνή

Νέο ρεκόρ σε κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ - Καλπάζει η πανδημία σε Βραζιλία-Ινδία

Τουλάχιστον 52.898 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 καταγράφηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τις προηγούμενες 24 ώρες, ένας αριθμός ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, ανακοίνωσε στις 20:30 χθες τοπική ώρα (03:30 σήμερα ώρα Ελλάδας) το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Καλπάζει η πανδημία σε Ινδία και Λατινική Αμερική


ΗΠΑ: Ρεκόρ με πάνω από 50.000 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Αυτές οι νέες μολύνσεις ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στην επικράτεια των ΗΠΑ σε σχεδόν 2,7 εκατομμύρια, κατά τα στοιχεία της ιατρικής σχολής της Βαλτιμόρης.

Ο αριθμός των νέων θανάτων μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο ανήλθε σε 706. Συνολικά 128.028 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή εξαιτίας της Covid-19.

Ο αριθμός των τελευταίων εντοπισμένων κρουσμάτων στη χώρα είναι υψηλότερος από οποιαδήποτε άλλη στιγμή μετά την εμφάνιση του SARS-CoV-2, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των νοσηλευομένων σε πολλές περιοχές όπως το Χιούστον (Τέξας) και το Φοίνιξ (Αριζόνα).

Χθες Τετάρτη, το Τέξας έσπασε το ρεκόρ νέων κρουσμάτων σε 24 ώρες, καταγράφοντας 8.076 νέες μολύνσεις Covid-19, σχεδόν 1.000 περισσότερες από την προηγούμενη ημέρα.

Εξαιτίας αυτής της έξαρσης μετάδοσης της νόσου, ορισμένες πολιτείες αναγκάζονται να αναστείλουν την πορεία άρσης των περιορισμών.

Ινδία-κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τις 600.000 τα κρούσματα

Τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στην Ινδία ξεπέρασαν σήμερα τις 600.000, με 17.834 θανάτους, καθώς οι αρχές της χώρας αγωνίζονται να αναχαιτίσουν την εξάπλωση της πανδημίας, ενώ χαλαρώνουν τους κανόνες του lockdown, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι, αλλά και το υπουργείο Υγείας.

Η αύξηση των κρουσμάτων εξελίσσεται σε μία κρίσιμη πρόκληση για τις περιορισμένες δυνατότητες υγειονομικής αντίδρασης της Ινδίας, καθώς το σύστημα υγείας της χώρας έχει φτάσει στο όριο του.

Μία δεύτερη φάση χαλάρωσης των μέτρων κοινωνικού αποκλεισμού ανακοινώθηκε τη Δευτέρα με την ονομασία "Unlock 2", επιτρέποντας να επαναληφθούν περισσότερες οικονομικές δραστηριότητες, παρόλο που κάποιες πυκνοκατοικημένες ζώνες παραμένουν σε καθεστώς lockdown.

Περισσότερα από 100 νέα περιστατικά μόλυνσης στο Τόκιο, για πρώτη φορά από τις 2 Μαΐου

Το Τόκιο επιβεβαίωσε σήμερα περισσότερα από 100 περιστατικά μόλυνσης από το νέο κορονοϊό, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση NHK.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό επιβεβαιωμένων περιστατικών, εδώ και δύο μήνες.

Η πόλη που έχει πληθυσμό 14 εκατομμυρίων κατοίκων, προσπάθησε να κρατήσει τα ημερήσια περιστατικά μόλυνσης στο επίπεδο κάτω των 20 περιστατικών, με την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης να έχει γίνει στις 25 Μαίου.

Ωστόσο, κατά τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των ημερησίων επιβεβαιωμένων περιστατικών ξεπέρασε τα 50.

Ο ημερήσιος αριθμός περιστατικών στο Τόκιο, ήταν μεγαλύτερος από 100 στις 2 Μαΐου.

Ν. Ζηλανδία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας μετά από επικρίσεις για χειρισμούς του στην πανδημία

Ο πανταχόθεν βαλλόμενος υπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του μετά από ολισθήματα σε θέματα ασφαλείας σε εγκαταστάσεις καραντίνας όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού, λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωση των αρχών ότι η πανδημία εξαλείφθηκε από τη χώρα.

Ο Ντέιβιντ Κλαρκ δεχόταν επίσης πυρά επειδή παραβίασε ο ίδιος τους αυστηρούς κανόνες απαγόρευσης δύο φορές νωρίτερα μέσα στο έτος, παίρνοντας την οικογένειά του σε μια εκδρομή σε παραλία και κάνοντας ορεινή ποδηλασία.

«Έχει γίνει όλο και πιο ξεκάθαρο σε μένα ότι η συνέχιση της παρουσίας μου στο υπουργείο αποσπά την προσοχή από τη συνολική αντίδραση της κυβέρνησης στην Covid-19 και την παγκόσμια πανδημία», δήλωσε ο Κλαρκ σε συνέντευξη Τύπου στο Ουέλινγκτον.

Η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν, η οποία είχε προηγουμένως αντισταθεί στις εκκλήσεις για αποπομπή του Κλαρκ, επικαλούμενη τον κρίσιμο ρόλο του στην αντίδραση της χώρας στην πανδημία, δήλωσε ότι συμφώνησε με την απόφασή του.

Πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν το Εργατικό Κόμμα της Άρντερν να προηγείται με μεγάλη διαφορά από το κύριο αντίπαλό του Εθνικό Κόμμα, με μεγάλες πιθανότητες να κερδίσει τις γενικές εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου, αλλά η εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνησή της υπονομεύεται από μια σειρά ατοπημάτων.

Μεξικό: Με 28.510 νεκρούς, το Μεξικό ξεπέρασε την Ισπανία σε συνολικό αριθμό θυμάτων

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 741 νέους θανάτους εξαιτίας της Covid-19 και 5.681 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα πλέον ανέρχεται σε 28.510 νεκρούς επί συνόλου 231.770 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Το Μεξικό, πλέον, ξεπέρασε την Ισπανία στον συνολικό αριθμό θυμάτων του ιού, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters.

Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν επισημάνει επανειλημμένα πως ο πραγματικός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί πιθανόν είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των κρουσμάτων που επιβεβαιώθηκαν με διαγνωστικές εξετάσεις, με δεδομένο ότι γίνονται συγκριτικά λίγα τεστ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)