to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:08 | 17.12.2015

Κοινωνία

Πλειστηριασμός ΒΙΟΜΕ τέλος! (ενημέρωση)

Ο πλειστηριασμός ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 13:30 - Δεν υπήρξε πρόταση για την αγορά του ακινήτου, αλλά μόνο κινητών περιουσιακών στοιχείων της ΦΙΛΚΕΡΑΜ μικρής αξίας (καρέκλες, γραφεία, εκτυπωτές) - Χαμόγελα για εργαζόμενους και αλληλέγγυοτς


Ενημέρωση για τη συγκέντρωση αλληλεγγύης και τις εξελίξεις από το blog του Σωματείου της ΒΙΟΜΕ:

13.40 Ο πλειστηριασμός μόλις ολοκληρώθηκε. Δεν υπήρξε πρόταση για την αγορά του ακινήτου, αλλά μόνο κινητών περιουσιακών στοιχείων της ΦΙΛΚΕΡΑΜ μικρής αξίας (καρέκλες, γραφεία, εκτυπωτές). Παρότι η ασφυκτική παρουσία της αστυνομίας εμπόδισε το μεγάλο όγκο των αλληλέγγυων να πλησιάσει το χώρο του πλειστηριασμού, η μαζικότητα της κινητοποίησης μας επέτρεψε να επιβάλλουμε την παρουσία εκπροσώπων των εργαζομένων στην αίθουσα, ώστε να εγγυηθούν οτι η δημοπρασία δεν αφορά το ακίνητο. Οι εργαζόμενοι και οι αλληλέγγυοι χαμογελούν και πάλι, η ένταση εκτονώθηκε και η απειλή της εκποίησης αποτράπηκε για τέταρτη φορά σε τέσσερις εβδομάδες. Σε λίγο θα υπάρξει ενημέρωση απο τους εργαζόμενους.

13.30 Τελικά οι αλληλέγγυοι δημοσιογραφοι παρεμποδίζονται και μένουν σε αποσταση όπου δεν έχουν καθαρή εικόνα. Δεν υπάρχει, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, μέχρι τώρα, προσφορά για το ακίνητο της ΦΙΛΚΕΡΑΜ, αλλά μόνο για κινητά περιουσιακά στοιχεία μικρής αξίας. Μάλιστα ο γραμματεας του Σωματείου Εργαζομένων της ΦΙΛΚΕΡΑΜ συμμετείχε στον πλειστηριασμό και αγορασε μια καρέκλα και ενα συρτάρι! Ενω τους χρωστούν, δίνουν λεφτά κι απο πάνω.

13.00 Οι αλληλέγγυοι της ΒΙΟΜΕ είναι πολλοί, αλλά είναι χωρισμένοι σε πολλά μέρη, 3 ομάδες στα αντίστοιχα μπλόκα της αστυνομίας, μια μικρότερη ομάδα έξω απο την αίθουσα του πλειστηριασμού, και κάποιοι στην αίθουσα όπου εκδικάζεται η αγωγή ενάντια στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΛΒΟ. Πριν απο λίγο επιτράπηκε, μετα απο απαίτηση μας, η προσβαση αλληλέγγυων δημοσιογράφων στην αίθουσα του πλειστηριασμού, ώστε να έχουμε άμεση ενημέρωση για οποιαδήποτε έκβαση.

12.20 Μετα απο διαπραγματεύσεις, η ΕΛΑΣ επιτρέπει σε 2 εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ και 2 της ΦΙΛΕΚΕΡΑΜ να παραβρεθουν στην αίθουσα του πλειστηριασμού. Είναι πολύ σημαντικό οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ να παραβρίσκονται, ώστε να βεβαιωθούν ότι αν γίνει πλειστηριασμός αυτός δεν θα αφορά το ακίνητο, αλλά μόνο κινητή περιουσία της ΦΙΛΚΕΡΑΜ. Σε περίπτωση που κατατεθεί προσφορά για το ακίνητο, οι αλληλέγγυοι είναι έτοιμοι να αντιδράσουν. Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά τη σύνδικο και την αστυνομία.

12.10 Τρεις σειρες ΜΑΤ με πλήρη εξάρτηση χωρίζουν τους αλληλέγγυους από την αίθουσα του πλειστηριασμού. Λίγοι εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι της ΒΙΟΜΕ βρίσκονται στην εσωτερική πλευρά. Η ΕΛΑΣ εχει απαγορευσει τη ληψη φωτογραφιων και οποιαδήποτε προσπάθεια ειναι παρακινδυνευμενη. Η συνδικος λεει στην ΕΛΑΣ πως δεν θελει μπουν στην αίθουσα εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ γιατι φοβάται για τη "σωματικη της ακεραιότητα".

******

 

Το κάλεσμα από το Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης (εμπεριέχει και την υπόθεση της ΕΛΒΟ):

Να ματαιώσουμε τους πλειστηριασμούς της ΒΙΟΜΕ,

Να καταπέσει η μήνυση της πλειοψηφίας των γραφειοκρατικών ΓΣΕΕ και ΕΚΘ  εναντίον των αγωνιζόμενων εργατών της ΕΛΒΟ.

Για την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί ο τέταρτος και τελευταίος για φέτος πλειστηριασμός του οικοπέδου που βρίσκεται και το εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ. Ο αγώνας της ΒΙΟ.ΜΕ. με το υποδειγματικό πείσμα που έχει δείξει έως σήμερα, έχει καταφέρει να μπλοκάρει και να ματαιώσει τις τρεις προηγούμενες προσπάθειες για να πωληθεί το οικόπεδο. Με δεκάδες κινητοποιήσεις αλληλέγγυων στο εξωτερικό και στο εσωτερικό,  απέδειξε ότι παρά τις πιέσεις των πρώην αφεντικών και της δικαστικής εξουσίας, ο εργατικός αγώνας όταν είναι και κοινωνικός, μπορεί όχι μόνο να σταθεί όρθιος για χρόνια, αλλά και να αποκρούσει την όποια απειλή. Την ερχόμενη Πέμπτη θα δώσουμε μια ακόμη απάντηση, μαζί με τους εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ. κόντρα σε όσους θέλουν το εργοστάσιο βίδες και τους εργαζόμενους αριθμούς στις λίστες του ΟΑΕΔ! Η ΒΙΟ.ΜΕ. δεν πωλείται! 

Την ίδια μέρα όμως, γίνεται ένα δικαστήριο, σημείο αναφοράς για την ξεφτίλα του σύγχρονου εργατοπατερισμού. Ο πρόεδρος τους Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Τσαραμπουλίδης, υποβοηθούμενος από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Παναγόπουλο, και τις καθεστωτικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ), μηνύει αγωνιζόμενους εργάτες της ΕΛΒΟ, επειδή τόλμησαν (!) να γράψουν σε ανακοίνωση της εργατικής συλλογικότητας που συμμετέχουν πως ΓΣΕΕ και ΕΚΘ είναι αυτό που λέει η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Πως είναι εργολάβοι του κεφαλαίου μέσα στο εργατικό κίνημα. Τολμάνε οι πρόεδροι και παρατρεχάμενοι της ΓΣΕΕ και του ΕΚΘ, της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, που συστρατεύτηκαν με το σύνολο του αστικού "ΝΑΙ" στο δημοψήφισμα, που μασάνε ακόμη κρατικά κονδύλια εκμεταλευόμενοι εργασία με μισθούς πείνας στα προγράμματα Voucher, που στάθηκαν δίπλα στην Eldorado στις Σκουριές, που κατάντησαν την λέξη συνδικαλιστής βρισιά, που μπαινοβγαίνουν στα Υπουργεία και συντρώγουν με επιχειρηματίες στα καλύτερα ξενοδοχεία, την ίδια ώρα που εργαζόμενοι και οι άνεργοι δεν έχουν καν τα προς το ζην, τολμούν αυτοί να μηνύουν εργάτες που αγωνίζονται να μην ξεπουληθεί η ΕΛΒΟ και να μην απολυθούν. Αυτή η πρόκληση όμως σταματάει εδώ. Θα είμαστε στα δικαστήρια για να ακυρώσουμε οποιαδήποτε σκέψη να ποινικοποιηθεί η δυνατότητα των εργαζομένων να κάνουν πολιτική κριτική, η δυνατότητα μας να αγωνιζόμαστε με ανεξαρτησία και αυτονομία.

Θα είμαστε λοιπόν εκεί, για να γίνουν οι δίκες και οι πλειστηριασμοί, καταδίκες αυτών που τις εμπνεύστηκαν, των εργοδοτών, των επίδοξων "επενδυτών, των ξεπουλημένων γραφειοκρατών.

Οι κοινωνικοί και εργατικοί αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι. Είναι δίκαιοι.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)