to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:47 | 07.02.2019

Κοινωνία

«Θα σε βρουν νεκρό»: Νέο περιστατικό επίθεσης και απειλών σε ντελιβερά από εργοδότη

Ακόμα μία καταγγελία για περιστατικό προπηλακισμών και απειλών σε διανομέα φαγητού από εργοδότη στη Θεσσαλονίκη, βλέπει το φως της δημοσιότητας


   Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και μοτοπορεία καλεί τη Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Δημοκρατίας της Θεσσαλονίκης, η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων, η οποία καταγγέλλει νέο περιστατικό επίθεσης εργοδότη σε διανομέα φαγητού, που εργαζόταν σε κατάστημα εστίασης στη Θεσσαλονίκη (το ψητοπωλείο «Μερακλής»).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων, το περιστατικό έγινε στις 6 Φεβρουαρίου και ο ιδιοκτήτης άσκησε τόσο σωματική όσο και λεκτική βία, απειλωντας ότι «θα βάλει μπράβους και θα βρουν τον εργαζόμενο νεκρό σε χαντάκι». «Θα σε θάψω», ήταν η ανατριχιαστική απειλή που δέχτηκε ο ντελιβεράς, όπως καταγγέλλει ο ίδιος. 

Ο διανομέας φαγητού κατήγγειλε επίσης ότι εργαζόταν τρεις μήνες υποασφαλισμένος (4 ώρες/μέρα, ενώ εργαζόταν εξαήμερο και δωδεκάωρο) με δικό του μηχανάκι και βενζίνες και δεν έλαβε δώρο Χριστουγέννων.

Η επίθεση αυτή προστίθεται σε μία σειρά περιστατικών που έγιναν γνωστά το τελευταίο διάστημα, με κυριότερα τον σοβαρό ξυλοδαρμό του διανομέα Τάσου Τοπαλίδη στη Θεσσαλονίκη (διαβάστε περισσότερα) αλλά και τη μαφιόζικου τύπου επίθεση που δέχτηκε ο Μοχάμεντ Κ. στο Περιστέρι (διαβάστε αναλυτικά).

«Το τέταρτο βίαιο περιστατικό δείχνει ότι οι επιθέσεις στους συναδέλφους από εργοδότες, όχι μόνο τυχαίες δεν είναι, αλλά εντάσσονται στα πλαίσια ενός νέου συστήματος εκμετάλλευσης των εργαζομένων, όπου οι εργοδότες μας συμπεριφέρονται κυριολεκτικά ως δουλοπάροικους, πληρώνοντας και ασφαλίζοντάς μας όσο θέλουν, εκμεταλλευόμενοι τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους και την έλλειψη κάθε ελέγχου από τους υπευθύνους!» επισημαίνει η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων στην ανακοίνωσή της:  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)