to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:52 | 07.11.2014

πηγή: matrix24.gr

Διεθνή

Νέο μακελειό στη Νιγηρία: 13 νεκροί από έκρηξη βόμβας

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους, από έκρηξη βόμβας κοντά σε τράπεζα στην πόλη Αζάρε της Πολιτείας Μπάουτσι, στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.




Η βόμβα ήταν κρυμμένη σε μια πλαστική τσάντα δίπλα στο μηχάνημα αυτόματων συναλλαγών της τράπεζας, ενώ τα  περισσότερα θύματα ήταν πελάτες που περίμεναν τη σειρά τους για να κάνουν ανάληψη και περαστικοί.

Πολλοί κάτοικοι είπαν ότι είδαν τον βομβιστή να πλησιάζει στο μηχάνημα, γύρω στις 10:30 το πρωί.

"Πήγε με τα πόδια μπροστά από το μηχάνημα όπου είχε σχηματιστεί μεγάλη ουρά καθώς πολλοί ήθελαν να σηκώσουν χρήματα", είπε ο Λαμάρα Ιμπραχίμ.

Ο άνδρας που κρατούσε τη μαύρη πλαστική σακούλα επιχείρησε να την αφήσει σε μια μοτοσικλέτα που ήταν σταθμευμένη εκεί κοντά, όμως οι περαστικοί τον εμπόδισαν λέγοντάς του ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται. "Ενώ μιλούσαν, η βόμβα εξερράγη.

Είδα τουλάχιστον δέκα νεκρούς", πρόσθεσε ο Ιμπραχίμ.

Ο σταθμός λεωφορείων του Αζάρε, που απέχει 100 μέτρα από την τράπεζα, έγινε πρόσφατα στόχος βομβιστικής επίθεσης στην οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 5 άνθρωποι. Ένας υπάλληλος του σταθμού είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι σήμερα το πρωί άκουσε μια "εκκωφαντική έκρηξη" και έτρεξε προς το σημείο της τραγωδίας για να βοηθήσει τα θύματα.

Όπως είπε, μέτρησε και αυτός τουλάχιστον δέκα νεκρούς και πάρα πολλούς τραυματίες.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση αυτή. Ο τρόπος όμως που έγινε παραπέμπει στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, η οποία έχει πραγματοποιήσει πολλές παρόμοιες βομβιστικές ενέργειες στην περιοχή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)