to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:05 | 15.05.2013

Πολιτική

Νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα Μαρκογιαννάκη

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης δεν περιορίζεται πλέον μόνο στο να διακόπτει τη ροή των ερωτήσεων στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη Λίστα Λαγκάρντ όταν κάποιο μέλος της πλησιάζει στο να βρει «λαβράκι», αλλά επεκτείνεται και στο να δίνει εντολές ώστε να μην καταγράφονται στα πρακτικά ερωτήματα και διαπιστώσεις που θεωρούνται κρίσιμες.


 Αυτό συνέβη και κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη όταν ο κ. Μαρκογιαννάκης, με την ιδιότητα του προέδρου της Επιτροπής, αφαίρεσε το λόγο από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής, Ζωή Κωνσταντοπούλου όταν εκείνη υπενθύμιζε στον κ. Διώτη ονόματα ανθρώπων που περιέχονται στη Λίστα, τα περισσότερα εκ των οποίων προέρχονται από την Θεσσαλονίκη, εκλογική περιφέρεια του Ευάγγελου Βενιζέλου, και τα οποία εκείνος είχε ανοίξει τις καρτέλες τους στο ενδιάμεσο συναντήσεών του με τον τότε υπουργό Οικονομικών και σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ των ονομάτων φιγουράρει, εξάλλου, κι εκείνο της Ρεγγίνας Αμπουάφ, πεθεράς του γραμματέα της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη. Ο κ. Διώτης υποστήριξε πως άνοιγε τις καρτέλες με τη σειρά, ωστόσο αυτό δεν προκύπτει για όλες τις περιπτώσεις.

Το τελειωτικό χτύπημα από τον κ. Μαρκογιαννάκη δόθηκε όταν η κα Κωνσταντοπούλου ρωτούσε τον κ. Διώτη για τη δημοσιογράφο Ειρήνη Αναστασοπούλου, η οποία εργάζεται στο Κανάλι της Βουλής και το όνομα της οποίας βρίσκεται στη Λίστα Λαγκάρντ. Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ παραδέχθηκε πως γνωρίζει την κα Αναστασοπούλου από το 1995, όταν εκείνη εργαζόταν ως ανταποκρίτρια στο Βερολίνο, αλλά κατάθεσε πως δε γνώριζε πως το όνομά της συνδέεται με ένα λογαριασμό 1.629.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως η κα Κωνσταντοπούλου παράθεσε στον κ. Διώτη μια σειρά κι άλλων ονομάτων που βρίσκονται στη Λίστα Λαγκάρντ, για τα οποία ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ δήλωσε πως δεν τα γνωρίζει. Αυτά τα ονόματα είναι: Ρεβάχ Ζιακ, Μπαρζιλάι Μπέλα, Μπαρζιλάι Ιάκωβος Ζακ Ζακ, Μπαρζιλάι Έρικα Αθηνά, Βοζιατζόγλου Ελισάβετ, Τζεμιράλ SA, Αστάρ Τεχόλντινς, Χατζηκουλούκη Δέσποινα, Λάμπρου Ανδρέας, Λάμπρου Χρυσάνθη, Λάμπρου Βασιλική, Λούλα Ροξάντρα, Μπεναντόν Αλμπέρτο, Μαντζώρος Διονύσιος, Γκι Ντανόν, Ντανόν-Καψάνη Ευφροσύνη, Δροσόπουλος Νίκος, Μόλα Οσάν Ογκλού Αλί, Βογιατζόγλου Αναστασία, Βογιατζόγλου Νικόλαος, Ρεβάχ Ισαάκ Ισί, Ρεβάχ Ρέινα Ρίνα και Στρατής Ιωάννης.

Πηγή:  koutipandoras.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)