to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Νέο δικαστικό χαστούκι στη Χ.Α.

Αθώος μετ’ επαίνων ο αντιφασίστας αγωνιστής Γρηγόρης Τσιλιμαντός για την υποτιθέμενη επίθεση στα γραφεία των νεοναζί στα Φάρσαλα, καθώς το κατηγορητήριο και οι «μαρτυρίες» κατέρρευσαν στο ακροατήριο.


Δικαστικός κόλαφος για τις ψευτιές της Χρυσής Αυγής. Αθώος κρίθηκε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Λάρισας ο αντιφασίστας αγωνιστής Γρηγόρης Τσιλιμαντός, που κάθισε στο εδώλιο με την κατηγορία της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, διότι -δήθεν- μαζί με άλλο πρόσωπο, το οποίο «σήκωσε» στις πλάτες του, έσπασε τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα Φάρσαλα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Γρηγόρης Τσιλιμαντός στις 6 Απριλίου επέβαινε σε λεωφορείο με άλλους διαδηλωτές, το οποίο επέστρεφε από τον Δομοκό, έπειτα από πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε ενάντια στη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Μετά το πέρας της διαμαρτυρίας και κατά την επιστροφή του λεωφορείου της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικές δυνάμεις σταμάτησαν για ακόμη μία φορά το όχημα, με πρόσχημα επίθεση που είχε προηγηθεί στα γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης στα Φάρσαλα.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τους άνδρες επιβαίνοντες να γίνει εντός της κλούβας της αστυνομίας η διαδικασία αναγνώρισης από τους χρυσαυγίτες που επέβαιναν εκεί! Οταν αρνήθηκαν, οδηγήθηκαν στη Λάρισα για τη διαδικασία της αναγνώρισης στο Αστυνομικό Τμήμα, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να κρατηθεί και να κατηγορηθεί ο Γρηγόρης Τσιλιμαντός.

Χθες στο δικαστήριο, ωστόσο, τίποτε δεν αποδείχτηκε. Οι μάρτυρες της Χρυσής Αυγής δεν μπορούσαν να πείσουν κανέναν. Αυτός που τον αναγνώρισε διαπιστώθηκε τελικά ότι έπινε καφέ την ώρα του συμβάντος και ένας άλλος τον ενημέρωσε τηλεφωνικά. Ο άλλος που τον ακολούθησε, δεν κατάφερε να εξηγήσει πώς ένας χειρουργημένος άνθρωπος με κινητικά προβλήματα κατάφερε να σηκώσει στους ώμους του έναν άλλον, για να σπάσουν τα γραφεία… Οι ασάφειες και οι ανακολουθίες πήγαν σύννεφο στο δικαστήριο, το οποίο -σε μια προσπάθεια να αποφορτίσει το κλίμα πολιτικά- αποφάνθηκε ότι οι χρυσαυγίτες δεν είχαν δικαίωμα να καταθέσουν μήνυση, διότι δεν ήταν ιδιοκτήτες ακινήτου.

Από νωρίς το πρωί σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον Γρηγόρη Τσιλιμαντό δεκάδες αντιφασίστες είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο Λάρισας, πανηγυρίζοντας τελικά την αθωωτική απόφαση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)