to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:54 | 09.06.2015

πηγή: Καθημερινή

Διεθνή

Νέο αιματηρό επεισόδιο στο Ντιγιάρμπακιρ - Στους 4 οι νεκροί

Οι τελευταίες πληροφορίες (8 μ.μ.) μιλούν για 10 τραυματίες και 4 νεκρούς. Δολοφονία στελέχους της τουρκικής Χεζμπολάχ, κατηγορείται το PKK, ακολούθησαν συγκρούσεις.


Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της «Καθημερινής» στην Κωνσταντινούπολη: Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο Σαμάνγιολου, ο αριθμός των τραυματιών στο Ντιγιάρμπακιρ πλέον είναι 10. Η κατάσταση κάποιων τραυματιών είναι σοβαρή.

 

Μέχρι στιγμής, οι αρχές δεν έχουν προβεί σε ανακοινωθέν σχετικά με τις εξελίξεις και τις συγκρούσεις. Ωστόσο, διάφορα τουρκικά μέσα μεταδίδουν την πληροφορία ότι υπάρχουν συνολικά τέσσερις νεκροί. 

 
 

Σύμφωνα δε, με όσα μετέδωσε το τουρκικό ειδησεογραφικό δίκτυο NTV ,ο αριθμός των νεκρών στο Νιτιγιάρμπακιρ πλέον ανέρχεται στους 4. Υπάρχουν αναφορές για έναν τραυματία δημοσιογράφο, η κατάσταση του οποίου είναι σοβαρή. 

 

Νωρίτερα:

Λίγες ημέρες μετά την διπλή βομβιστική επίθεση και στον απόηχο των τουρκικών βουλευτικών εκλογών, το Ντιγιάρμπακιρ αναστατώνεται για μια ακόμη φορά με συγκρούσεις και αιματηρά επεισόδια.

Οι κύκλοι της τουρκικής Χεζμπολάχ μεταδίδουν την πληροφορία ότι πριν από λίγα λεπτά, το κουρδικό αυτονομιστικό κίνημα δολοφόνησε τον πρόεδρο του Συλλόγου Γενί Ιχγιάντερ, Αϊτάτς Μπαράν.

Ο Μπαράν ήταν υψηλόβαθμα στέλεχος της Χεζμπολάχ. Τα τουρκικά κυβερνητικά μέσα επιβεβαιώνουν την είδηση της δολοφονίας και επιρρίπτουν την ευθύνη στο κουρδικό κίνημα.

Ο Μπαράν πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ενώ έβγαινε από το γραφείο του στη συνοικία Σεχιτλίκ του Ντιγιάρμπακιρ και η επίθεση αυτή εκτιμάται ότι θα πυροδοτήσει νέες εντάσεις στην περιοχή, που κατοικείται κυρίως από Κούρδους, δύο μόλις ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία.

Αμέσως μετά την επίθεση που δέχτηκε ο Μπαράν, μέλη της οργάνωσης Γενί Ιχιά Ντερ, της οποίας ήταν επικεφαλής, συγκεντρώθηκαν στο σημείο, άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα και συγκρούστηκαν με τους δημοσιογράφους που έσπευσαν στην περιοχή, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Οι πρώτες μαρτυρίες κάνουν λόγο και για τραυματίες. Στο διαδίκτυο πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, κάνουν λόγο ακόμα και για νεκρούς.

Από την άλλη, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, μετά την δολοφονία του Μπαράν, στο Ντιγιάρμπακιρ έχουν ξεσπάσει οδομαχίες με το κουρδικό κίνημα να καλεί τους μαχητές και την νεολαία του να τερματίσουν άμεσα την χρήση των όπλων.

Σαν δεν έφταναν όλα αυτά, σύμφωνα με την Ζαμάν, λίγες ώρες πριν την δολοφονία του Μπαράν, μέλη της αστυνομίας του Ντιγιάρμπακιρ ζήτησαν βοήθεια από τους Τούρκους πολίτες δια μέσου του διαδικτύου. Μέλη της αστυνομίας του Ντιγιάρμπακιρ τονίζουν ότι έχουν φτάσει στα όρια της αντοχής τους. Πλέον αδυνατούν να διατηρήσουν την τάξη στην πόλη τους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)