to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:00 | 18.06.2019

Πολιτική

Νεκτ. Σαντορινιός: Οι προοδευτικές δυνάμεις θα συσπειρωθούν και θα δώσουν την τελική νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ

«Στόχος μας είναι να συνεχιστεί αυτή η πορεία εξόδου από το μνημόνιο, η οποία ολοκληρώθηκε περίπου έναν χρόνο πριν και πλέον μπορούμε να ασκήσουμε πολιτικές προς όφελος των πολλών, προς όφελος όλων των πολιτών, οι οποίοι βλέπουν σταδιακά τη ζωή τους, έστω και λίγο, να βελτιώνεται μετά από δέκα χρόνια μνημονίου»


«Άνθρωποι προοδευτικοί, άνθρωποι του κεντρώου χώρου ανησυχούν για την επέλαση μιας σκληρής ακροδεξιάς και νεοφιλελεύθερης παράταξης και συσπειρώνονται γύρω από τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, βουλευτής -και εκ νέου υποψήφιος- Δωδεκανήσου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για τα διλήμματα των εκλογών.

«Πιστεύω ότι το προοδευτικό κέντρο, η αριστερά, η κεντροαριστερά θα συσπειρωθούν και θα δώσουν την τελική νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 7ης Ιούλη», εκτίμησε ο κ. Σαντορινιός και επισήμανε: «Στόχος μας είναι να συνεχιστεί αυτή η πορεία εξόδου από το μνημόνιο, η οποία ολοκληρώθηκε περίπου έναν χρόνο πριν και πλέον μπορούμε να ασκήσουμε πολιτικές προς όφελος των πολλών, προς όφελος όλων των πολιτών, οι οποίοι βλέπουν σταδιακά τη ζωή τους, έστω και λίγο, να βελτιώνεται μετά από δέκα χρόνια μνημονίου».

«Αντιλαμβανόμαστε την κόπωση που έχει προκαλέσει το μνημόνιο, αντιλαμβανόμαστε ότι κι εμείς δεν μπορέσαμε να ανασκευάσουμε όλα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα τα τέσσερα πρώτα χρόνια από μία σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική, η οποία κόστισε στο ελληνικό κράτος, στους Έλληνες πολίτες 68 δισ., ότι φέραμε κι εμείς μία ευθύνη, η οποία είχε ένα επιπλέον κόστος 10 δισ. και αυτά τα δύο σε σωρευτικά δημιούργησαν μία μεγάλη κόπωση στους πολίτες», πρόσθεσε.

«Όμως», συνέχισε, «σήμερα πρέπει να μιλήσουμε για το κοινωνικό κράτος, πρέπει να μιλήσουμε για τη δυνατότητα όλων των πολιτών να έχουν πρόσβαση στην υγεία, πρέπει να μιλήσουμε για τις εργασιακές σχέσεις και πώς η Νέα Δημοκρατία θέλει να ανατρέψει και πάλι και να επαναφέρει σε μνημονιακές συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα τις εργασιακές σχέσεις, τις οποίες εμείς αποκαταστήσαμε, με επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, των κλαδικών συμβάσεων, τη μερική επαναφορά του κατώτατου μισθού. Ο προγραμματισμός είναι να επανέλθει στα προ του μνημονίου επίπεδα ο κατώτατος μισθός, πρέπει να συζητήσουμε για την ελάφρυνση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με τη μείωση της προκαταβολής, με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, αλλά στοχευμένα και συγκεκριμένα και όχι γενικόλογα».

Ερωτηθείς, εξάλλου, για την κλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία ο κ. Σαντορινιός σημείωσε ότι «δεν μπορεί κάποιος να πει ότι μας ανησυχεί, αλλά πρέπει να είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση και σε συντονισμό με την Κυπριακή Δημοκρατία».

«Η χώρα μας έχει αναβαθμίσει το διεθνές της στάτους, έχει σημαντικές συνεργασίες και στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των άλλων συνεργασιών, δίνει τις απαντήσεις που θέλουν να δοθούν στην Τουρκία για τις ενέργειές της, σε συνδυασμό πάντα με την πολιτική συνεννόηση με την Κυπριακή Δημοκρατία».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ για το θέμα σημείωσε: «Αυτό που είπε ο κ.Μητσοτάκης δεν μπορώ να το καταλάβω, η χώρα έχει κυβέρνηση, η χώρα πρέπει να απαντήσει, δεν πρέπει το προεκλογικό κλίμα να μας απομακρύνει από τα σημαντικά εθνικά ζητήματα, δεν πρέπει τα εθνικά ζητήματα να εργαλειοποιούνται και δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης το έχει κάνει επανειλημμένα. Εμείς δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε, είμαστε μια υπεύθυνη κυβέρνηση με πολύ συγκεκριμένες δράσεις και δραστηριότητες σε διεθνές επίπεδο και αυτό σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε προκειμένου να απομονωθεί η Τουρκία και να πάρει το μήνυμά της για την κατάφωρη παράβαση του διεθνούς δικαίου».

«Οι κινήσεις που ήδη έχουμε κάνει αλλά και οι κινήσεις που πρόκειται να γίνουν τις επόμενες μέρες από τη Σύνοδο Κορυφής, το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πιστεύω ότι θα δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα ότι δεν ανέχεται κανένας στην Ευρώπη τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Δεν μπορούν να αγνοηθούν τέτοια μηνύματα όταν έρχονται από τέτοιους φορείς», εξήγησε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)