to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:29 | 21.10.2014

Διεθνή

Νεκρός σε αεροπορικό δυστύχημα ο επικεφαλής του πετρελαϊκού ομίλου Total

Τον θάνατο του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου, του 63χρονου Κριστόφ ντε Μαργκερί, σε αεροπορικό δυστύχημα στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας, επιβεβαίωσε ο γαλλικός πετρελαϊκός γίγαντας Total.


«Η Total Group επιβεβαιώνει με μεγάλη συγκίνηση και θλίψη ότι ο διευθύνων σύμβουλός της, Κριστόφ ντε Μαργκερί, πέθανε χθες το βράδυ λίγο μετά τις 22:00 (ώρα Παρισιού) σε αεροπορικό δυστύχημα στο αεροδρόμιο Βνούκοβο στη Μόσχα μετά από σύγκρουση του αεροσκάφους με ένα εκχιονιστικό μηχάνημα» ανέφερε η ανακοίνωση του γαλλικού πετρελαϊκού ομίλου. Νωρίτερα την είδηση για το τραγικό συμβάν μετέδωσαν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα πηγές του αεροδρομίου αλλά και την αστυνομία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας «πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα: τρία άτομα από το πλήρωμα του αεροσκάφους, ο οδηγός του οχήματος και ο Κριστόφ ντε Μαργκερί».

«Οι πρώτες σκέψεις της διοίκησης και των εργαζομένων του ομίλου Total είναι στη σύζυγο, τα παιδιά και τους φίλους του Κριστόφ ντε Μαργκερί και στις οικογένειες των τεσσάρων άλλων θυμάτων», καταλήγει η ανακοίνωση της Total.

Η γαλλική εταιρεία δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις συνθήκες του δυστυχήματος αλλά σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης πιθανότατα αυτό να προκλήθηκε λόγω της ομίχλης που επικρατούσε τη στιγμή της απογείωσης του ιδιωτικού αεροσκάφους τύπου Falcon jet-50. Οι αρχές του ρωσικού αεροδρομίου πάντως ανέφεραν ότι τη στιγμή της απογείωσης του αεροσκάφους το οποίο θα μετέβαινε στο Παρίσι η ορατότητα ήταν στα 350 μέτρα.

Ο Κριστόφ ντε Μαργκερί που ήταν γνωστός με το προσωνύμιο «Big Moustache» ανέβηκε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Total το 2010, μετά από μια σημαντική καριέρα στο γαλλικό κολοσσό του πετρελαίου. Υπό την ηγεσία του, η Total είχε επιταχύνει τα τελευταία χρόνια τις επενδύσεις της στην έρευνα και σε πολλά φιλόδοξα σχέδια στην παραγωγή πετρελαίου.

Το αεροδρόμιο Βνούκοβο είναι ένα από τα τρία διεθνή αεροδρόμια της Μόσχας. Βρίσκεται νοτιοδυτικά της ρωσικής πρωτεύουσας, και διαθέτει τερματικό σταθμό για επιχειρηματικές πτήσεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)