to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:30 | 22.09.2018

Κοινωνία

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, αναζητείται ένα ακόμα άτομο για το λιντσάρισμα στο κέντρο της Αθήνας

Ο 73χρονος οδηγείται στην εισαγγελία με την κατηγορία της πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία - Η αστυνομία αναζητεί ένα ακόμα άτοπο που χτύπησε τον 33χρονο που έχασε τη ζωή του στο κέντρο της Αθήνας


Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος απήγγειλε ο Εισαγγελέας σε βάρος του ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Γλάδστωνος, όπου χθες άφησε την τελευταία του πνοή 33χρονος άντρας. 

Ο κοσμηματοπώλης οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για τα αδικήματα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης που είναι κακουργηματικού βαθμού και για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. 

Η δικογραφία για τον καταστηματάρχη ανατέθηκε σε τακτικό Ανακριτή, από τον οποίο ήδη ο κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης. 

Σύμφωνα με τον συνήγορό του Χαράλαμπο Αναγνωστόπουλο, ο κοσμηματοπώλης δεν έχει καμία συμμετοχή στην τραγική κατάληξη του ανθρώπου που, σύμφωνα με τα λεγόμεντά του, επιχείρησε να ληστέψει το κατάστημα: «Έχουμε ένα θλιβερό περιστατικό γι’ όλους, στο οποίο όμως δεν έχει συμμετοχή στο επελθόν αποτέλεσμα ο εντολέας μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος. Ο κ. Αναγνωστόπουλος τόνισε πως ο κατηγορούμενος έπραξε τα αυτονόητα: «Η πρώτη του ενέργεια ήταν η προσφυγή στην πολιτεία ειδοποιώντας την αστυνομία. Έπειτα προσπάθησε να εμποδίσει τη διαφυγή του δράστη μαζί με άλλους περαστικούς που προσέτρεξαν. Στη συνέχεια ο δράστης της κλοπής στην προσπάθεια του να βγει τραυματίστηκε από τα σπασμένα γυαλιά». 

Σύμφωνα με τον συνήγορο, δεν ήταν ο τραυματισμός του 33χρονου που επέδρασε στην απώλεια της ζωής του και ως απόδειξη σε αυτό ο κ. Αναγωστόπουλος τόνισε πως αφού βγήκε από το κοσμηματοπωλείο «και ενώ είχε ήδη έρθει στο σημείο η ομάδα ΔΙΑΣ αλλά και το ΕΚΑΒ, σηκώθηκε και επιτέθηκε εναντίον τους απειλώντας τους με ένα κομμάτι σπασμένου γυαλιού». 

Οι Αρχές εξετάζουν τα στοιχεία της υπόθεσης, μεταξύ των οποίων και τα βίντεο από το σημείο.

Το περιστατικό λιντσαρίσματος εγείρει σοβαρά ερωτήματα. Ο νεαρός άνδρας μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Για το περιστατικό ρωτήθηκε το πρωί του Σαββάτου, σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, ο οποίος ανέφερε τα εξής: «Καταδικάζω απερίφραστα το τραγικό συμβάν στο κέντρο της Αθήνας όπου νεαρός άρρωστος τοξικομανής, ύποπτος ληστείας, λιντσαρίστηκε από περαστικούς. Υπήρξε δολοφονία κι αυτά τα φαινόμενα εκφασισμού της ελληνικής κοινωνίας θα πρέπει να απαντηθούν από τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία».

Το περιστατικό

Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο νεαρός, που φέρεται να επιχείρησε να ληστέψει υπό την απειλή μαχαιριού το κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται στην οδό Γλάδστωνος 2,  εγκλωβίστηκε μέσα στο κατάστημα.

Στη συνέχεια επιχείρησε να διαφύγει από το σημείο σπάζοντας την τζαμαρία του καταστήματος με έναν πυροσβεστήρα.

Σε εκείνο το σημείο όμως, όπως καταγράφει και βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, δέχτηκε ισχυρά χτυπήματα στο κεφάλι από δύο άτομα και έπεσε στο έδαφος αιμόφυρτος.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η αστυνομία ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια εξέλιξης του περιστατικού.

Στη συνέχεια και αφού ο νεαρός άνδρας είχε χτυπηθεί άσχημα, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. του πέρασαν χειροπέδες και κλήθηκε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ότι είχε χάσει τη ζωή του.

Ιατροδικαστής θα διενεργήσει τη νεκροψία - νεκροτομή προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του νεαρού άνδρα.  

Φωτογραφίες και πληροφορίες: «Εφ.Συν.»

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)